One M8 hátlapi kamera csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserére szoruló One M8 hátlapi kamerájával készített képek homályosak és életlenek. A meghibásodás jele lehet továbbá az is, ha a képeket sötét foltok borítják, de ez utalhat a kamera lencséjének koszolódására is, amelyet egy alapos tisztítással kiküszöbölhetünk.

A cserélendő One M8 hátlapi kamera

Rendesen ellátta a HTC a One M8-at kamerákkal, ugyanis három darab került bele. Ebben az esetben most a hátlapon található két kamerára fókuszálunk. Érdekesség, hogy a telefon csak az alsó kameráját használja konkrétan a képek megörökítésére, a feljebb található a térbeli mélységre figyel, a videókat pedig 4K-ban veszi fel. A fizikai tulajdonságokat, és száraz számokat hanyagolva kijelenthetjük, hogy az One M8 kamerája tényleg magas minőséget képvisel, és rengeteg lehetőség rejtőzik mögötte.

A kamera meghibásodására több jel is utalhat. A fent említett homályos, és életlen képeken túl előfordulhat, hogy a kamera alkalmazását megnyitva sötét képernyő fogad. Ebben az esetben sem biztos, hogy maga az alkatrész rossz, a hiba szoftveres is lehet. Ez a szerencsésebb eset, mivel újraszoftverezéssel a végét járhatjuk, anélkül, hogy a telefont szétbontanánk.

Mint láthatod, a probléma több rétegű lehet, így mindenképpen javallott beadni egy vizsgálatra a készüléked.

A One M8 hátlapi kamera csere menete

A telefont nem megszokott módon, a kijelzője felől kezdjük szerelni. Ennek megfelelően kikapcsoljuk a készüléket, kivesszük belőle a SIM kártyát – feltéve, ha van benne – és  pengetőket illesztünk a kijelző felett található hangszórónyílást lefedő lapka alá.  Erre azért van szükség, mert egy csavar rejtőzik mögötte, amitől meg kell szabadítanunk a készüléket. Továbbra is pengetők segítségével a lepattintjuk a One M8 hátlapját a többi alkatrésztől.

A telefon akkumulátora csak egy csatlakozóval kapcsolódik a készülékhez, viszont ez nem ok az örömre, ahhoz, hogy eltávolítsuk, még legalább 8 csatlakozót is ki kell kötni. Ezután kiemeljük az akkumulátort, majd eltávolítjuk a szalagkábeleket és az alaplapot is, amihez kötötték a One M8 hátlapi két kameráját.

A hibás kamera eltávolításával túl vagyunk a szervizelés felén, ettől a ponttól kezdődik a telefon újjáépítési folyamata. Amint a készülék ismételten egyben van, leteszteljük hardveresen és szoftveresen egyaránt, hogy kiszűrjük az esetleges hibákat.

Pro tipp: