One M8 kamera lencse csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A One M8 hátlapi kameráját egy kamera lencse fedi, ami megvédi a külső vékony tárgyaktól. Éppen ezért gyakran sérül az alkatrész, így egy esetleges horzsolódás, törés következtében az elkészített képek minősége romlik. Szervizünkben rövid időn belül vállaljuk cseréjét.

A cserélendő One M8 kamera lencse

A HTC zászlóshajója egyértelműen a One M széria, amiből évente jelentenek meg újabb frissítéseket, mindig jobbnál-jobb funkciókkal. Érdekessége a One M8-nak, hogy a hátlapján nem egy, hanem kettő kamera található, ami nem azt jelenti, hogy két különálló egységet kapunk, ez a két modul összedolgozik, így készítenek jobb minőségű képeket.

Kissé érthetetlen, hogy a két kamera, számos innováció és új funkció mellé, hogy engedhette meg magának a HTC, hogy mindösszesen 4 megapixeles kamerát építsen a készülékbe. A megapixel nem mindig jelenti a készített képek minőségét, de ilyen alacsony sűrűsséggel rossz érzés ráközelíteni a képekre.

Ezek ellenére a színek mélységei a helyén vannak, a képek fényerejével nincs probléma, és a kamera szoftvere is számos funkciót kínál, amelyeket élvezet használni. A kamerájának lencséje azonban könnyen sérül, hosszabb használat során szinte kizárt, hogy ne karcolódjon. A hibás alkatrész cseréje mindenképpen indokolt.

A One M8 kamera lencse csere menete

A telefon kevésbé szokványos kialakításából eredően a szerelése sem a megszokott. Miután kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát, kijelzővel magunk felé fektetjük az asztalra, majd hőlégfúvó segítségével hevítjük az felső és alsó részét. Ezután vékony pengetőkkel felfeszítjük őket és lepattintjuk.

Az alatta található csavarokat kicsavarozzuk, majd pengetőkkel a kijelzőt lepattintjuk a többi alkatrészről. A különböző fedőrétegeket, és szalagkábeleket lecsatlakoztatva kiemelhetjük az alaplapot is, majd az alatta található akkumulátort is kivehetjük. Ezzel óvatosan kell bánni, mivel ragasztották a hátlaphoz. A telefon felső részén található a hátlapi kamera lencséje, amit meghibásodás esetén eltávolítunk. A készülék összeszerelése után leteszteljük.

Pro tipp

  • Érdeklődj a szerviz felől, ahova vinni szeretnéd a készüléked, ugyanis sok helyen rossz minőségű alkatrészekkel dolgoznak!
  • Otthoni szerviz nem ajánlott, mivel a telefon szereléséhez komoly tapasztalat és szaktudás szükséges!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10