One M8 kijelző csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon kijelzője két részből tevődik össze, az egyik az érintőüveg, a másik az LCD. Leejtéskor vagy ütődéskor általában az érintőüveg, egy helyre összpontosuló erős nyomás hatására azonban inkább az LCD sérül. Bármely alkatrész sérüljön is, a kijelző mindkét komponensét ki kell cserélni.

A HTC One M8 egy 5,0 hüvelykes, Full HD (1080p) kijelzővel büszkélkedhet. Az ekkora méretű kijelzők esetében sajnos sűrűbben fordul elő, hogy az alkatrész megsérül, a HTC One M8 kijelzője ugyanis a készülék méretének több, mint 90%-át teszi ki, így értelemszerűen nagyobb az esély arra, hogy leejtés során a telefon úgy essen, hogy kijelzője valamilyen formában megsérüljön.

A cserélendő HTC One M8 kijelző

A HTC One M8 kijelző meghibásodása leggyakoribb esetben éppen a fent említett leejtések, ütődések felelősek. Ilyenkor általában a telefon érintőüvege hibásodik meg, az LCD sértetlen marad. A HTC One M8 LCD kijelzője leginkább egy pontra irányuló nagy erőkifejtés (pl.: nyomás) során reped be, ilyenkor a kijelzőn különböző színfoltok jelennek meg. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a HTC One M8 kijelző LCD része porosodás vagy beázás során hibásodik meg. Bármely része sérüljön is a HTC One M8 kijelzőnek, kizárólag a teljes alkatrész cseréje lehetséges, az érintőüveget és az LCD-t külön-külön nem áll módunkban cserélni.

A szerelés menete

Egy speciális szerviz eszközzel eltávolítjuk a HTC One M8 SIM - és micro SD kártyaolvasóját. Ezt követően a kijelző keret és a jack csatlakozó, valamint a micro USB csatlakozó szalagkábeleit lecsatlakoztatjuk az alaplapról és ezt követően tudunk hozzáférni a HTC One M8 kijelzőjéhez. Miután szervizünkben kicseréltük a HTC One M8 kijelzőjét, egy alapos tesztnek vetjük alá, s csak azt követően adjuk vissza tulajdonosának, miután megbizonyosodtunk róla, hogy minden tökéletesen működik az új kijelzővel kapcsolatban. Bár különböző honlapokon és videó megosztó portálokon találhatunk leírásokat, illetve útmutatókat a HTC One M8 kijelző cseréjével kapcsolatban, azoknak, akik nem rendelkeznek komolyabb szervizes tapasztalattal, nem javasoljuk az otthoni szerelés elvégzését.

Pro tipp

  • Amennyiben tehetjük, kerüljük az ellenőrizetlen forrásból származó, gyanúsan olcsó HTC One M8 kijelzőket, ezek minősége ugyanis messze alulmúlhatja a az eredeti vaggy jó minőségű utángyártott kijelzőkét.
  • HTC One M8 készülékhez is kapható többféle védőfólia, melyek megóvják telefonunkat az esetleges karcolásoktól, repedésektől.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10