One M8 SIM olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott alkatrészre egyértelmű jelek utalnak. Ha a készüléked képtelen felcsatlakozni a telefonos hálózatra, illetve a szolgáltató által biztosított mobilnetet sem éri el, a SIM olvasó cseréje szükséges. Mielőtt szervizbe vinnéd a készüléked, győződj meg arról, hogy valóban ez az alkatrész-e a hibás. Ezt könnyen felmérheted akkor, ha egy másik készülékbe helyezed a SIM-kártyát.

A cserélendő One M8 SIM olvasó

A telefon SIM-kártyájának funkcióját mindenki jól ismeri. Ez az egyik alapkelléke a telefonnak, a SIM-kártya tárolja azokat a szolgáltatód számára fontos adatokat, amelyek a hálózat biztosításához szükségesek. Ha ezeket az elhagyhatatlan információkat nem tudja leolvasni a készüléked, nem fog tudni kapcsolatot teremteni a szolgáltatóddal, és nem tudsz majd rajta telefonálni.

A SIM-kártya könnyen sérül, ezért vizsgáld meg, hogy a készülékbe helyezett kártya sértetlen-e. Hogyha látsz rajta karcokat, esetleg meghajlott, lehetséges, hogy azzal van a gond, nem pedig a telefonoddal. Amennyiben a kártya sértetlen, más készülékbe helyezve fogja a hálózatot, akkor egyértelműsítetted a problémát.

A One M8 SIM olvasó csere menete

A kikapcsolt készüléket háttal az asztalra helyezzük. Az alsó és felső panelt hőlégfúvóval egyenletesen melegítjük addig, ameddig el nem enged az alatta található ragasztóanyag. Ezután pengetőkkel eltávolítjuk mind a két lapkát. Ezek alatt találhatóak a tartócsavarok. Ezeket kicsavarva el tudjuk emelni a készülék kijelzőjét a hátlapjától. A HTC a One M8 kijelzőre rögzítette szinte az összes alkatrészt, így szorosan kapcsolódnak és kötődnek egymáshoz.

A többi készülékhez viszonyítva rengetek tartópanelt és kábelt helyeztek el a készülékben, amelyeket el kell távolítanunk. Miután végeztünk velük, az akkumulátort kiemeljük, kihúzzuk a szalagkábeleket az alaplapból és azt is eltávolítjuk.

A SIM olvasó az előlap jobb oldali részén található, amely a munkafolyamatot befejezve szabaddá vált. Kiemeljük, helyére újat helyezünk és visszaépítjük a telefont. Ezután egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket.

Pro tipp: