One M9 hátlapi kamera csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A One M9 hátlapi kamerája meghibásodásának egyértelmű jele, ha a készített képek életlenek, illetve túl sötétek. Győződj meg arról, hogy megfelelőek-e a körülmények a jó minőségű képek készítéséhez, például elég fény jut-e a kamerába. Abban az esetben, ha ideálisak a fényviszonyok, és a lencse sem koszolódott, a One M9 hátlapi kamerájának cseréjét javasoljuk.

A cserélendő One M9 hátlapi kamera

A HTC csúcskategóriás készülékébe 20 megapixeles Toshiba kamerát építettek, amely több mint elegendő képminőséget biztosít egy átlag felhasználónak. A nappali fényeknél készített képek vonalai élesek, szemcsésnek sem mondhatóak. Éjszaka, kevés fénynél már romlik a képminőség, de ez természetes.

 A beépített kamera alkalmazás számos lehetőséget kínál, többek között beállíthatjuk a kamera érzékenységét, expozícióját, fehéregyensúlyát. Ezáltal vált a One M9 a fényképezés oldaláról egy igazán felhasználóbarát okostelefonná.

Leggyakrabban ütődések következtében romlik a kamera minősége, de okozhatja más is a problémát. Hosszabb használat után a kamera lencséje beporosodhat annyira, hogy a keletkező porszemek árnyalják a készített képeket. Szerencsére ezt egy alapos tisztítással orvosolhatjuk, nem kell hozzá cserélni a kamerát.

A probléma oka szoftveres eredetű is lehet, sőt még az is előfordulhat, hogy az előlapi kamera nem megfelelő működése befolyásolja a hátlapi kamerát.

A One M9 hátlapi kamera csere menete

Ahogy minden szervizes eljárásnál, a One M9 esetében is a munkafolyamat a készülék kikapcsolásával kezdődik. Ezután az asztalra helyezzük a telefont úgy, hogy annak képernyője nézzen vissza ránk. Eltávolítjuk belőle a SIM-kártya tartót, majd pengető segítségével lepattintjuk a tetején található lapkát.

Az alatta található csavarokat kicsavarozzuk, így le tudjuk emelni a kijelzőt. Mivel a kijelzőhöz rögzítették a telefon belső alkatrészeit, így ezekkel együtt emeljük ki. A telefonba sok szalagkábelt és tartólapkákat építettek, így azokat egytől egyik ki kell szerelnünk. A hátlapi kamera az alaplap közepén helyezkedik el, amit ki kell bontatnunk.

Legelső lépésben leválasztjuk a tartó paneleket és szalagkábeleket, majd eltávolítjuk az akkumulátort. Miután megfosztottuk tőle a készüléket, hozzáférünk az alaplaphoz is, amiből egyesével minden csatlakozót kihúzunk, és minden védőlapkát elválasztunk. Amint ezzel kész vagyunk, szabadon kiemelhetjük az alkatrészt.

Miután újraépítettük a készüléket megbizonyosodunk arról, hogy valóban minden tökéletese működik-e. Ha nem találtunk hibát befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp: