One M9 kijelző csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Telefonunk kijelzője általában bizonyos mechanikai behatás következményében sérül meg. Ha leejtjük, hozzáütjük valamihez, illetve erős nyomásnak tesszük ki, a kijelző megrepedhet, eltörhet. A HTC One M9 kijelzője két részből áll, egy érintőüvegből és egy LCD-ből. Bármelyik alkatrész rongálódjon is meg, a kijelző mindkét összetevőjét cserélnünk kell.

A HTC nem szándékozott belemenni az Apple és Samsung által vívott QHD-s megjelenítők csatájába, így a HTC One M9 kijelzője egy 1080 x 1920 pixeles felbontású, 5 hüvelykes alkatrész, úgy, ahogyan azt az M8-nál már tapasztalhattuk. Ez azonban különösebb felháborodást nem keltett a HTC kedvelői között, ugyanis a kijelző ezen paraméterek mellett is kiváló képélességet biztosít.

A cserélendő HTC One M9 kijelző

Valószínűleg nem szolgál új információként, hogy a HTC One M9 kijelzője a többi okostelefonhoz hasonlóan leejtés vagy ütődés, esetleg erős nyomás hatására rongálódhatnak meg. Ilyen esetekben azt tapasztalhatjuk, hogy a HTC érintőüvege megrepedt vagy rosszabb esetben betört, ami nem csak csúnya látványt nyújt, de sérülésveszélyes is. Nyomás hatására pedig leginkább az LCD hibásodik meg, mely ilyen esetekben fehér képet ad vagy a kijelzőn különböző színfoltok és csíkok jelenhetnek meg.

Lényegesen ritkábban ugyan, de olykor előfordul, hogy a HTC One M9 kijelzője szoftveres üzemzavar okán veszti funkcióját. Ilyenkor általában egy beállítás módosítással vagy újra szoftverezéssel megoldható a probléma. Amennyiben azonban ezt követően HTC One M9 kijelzőnk továbbra működőképes, az alkatrész cseréje szükségeltetik. A HTC One M9 kijelző cseréje körülbelül 35 percet vesz igénybe, a folyamat szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

A HTC One M9 kijelzőjének cseréje folyamán első feladatunk minden esetben a készülék üzemen kívül helyezése. Ezt követően a SIM kártya és a memóriakártya olvasóit kell eltávolítanunk egy speciális eszköz segítségével. Majd a készülék keretének és hátlapjának eltávolítása után az alaplapra csatlakoztatott hangszóró-, LED-, kamera-, vibramotor szalagkábel eltávolítása után kivesszük az akkumulátort, majd szabadon eltávolíthatóvá válik a HTC One M9 kijelzője is. A cserét követően kizárólag egy alapos tesztelés után adjuk vissza a telefont tulajdonosának.

Pro tipp

  • Bármennyire is úgy tűnik néhány leírásból, hogy a HTC One M9 kijelző csere otthon is könnyedén elvégezhető, a szerelést mindig bízzuk inkább képesített szakamberre.
  • A feltűnően olcsó, ismeretlen származási helyű alkatrészeket inkább kerüljük.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10