One mini akkumulátor csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A HTC One mini akkumulátor cseréjére akkor van szükség, ha a készülék a megszokott igénybevétel mellett a szokásosnál gyorsabban merül le vagy 10-30% -nál magasabb töltöttségi szintet fel sem vesz. Esetenként előfordulhat, hogy a telefon kizárólag töltőre csatlakoztatva üzemel, egyéb esetben kikapcsol. Ilyenkor érdemes a HTC One mini akkumulátor cseréjét végrehajtani.

A HTC One mini akkumulátora egy 1800 mAh töltéskapacitással rendelkezp Lítium-polimer akkumulátor. A li-polymer akkuk a lítiumionos áramforrások utódjai. A legfontosabb tulajdonsága, hogy az anódokat és katódokat egy nagyon kis mennyiségű folyékony elektrolit választja el, szemben a korábbi akkumulátor típusokkal. Ennek eredményeként a HTC One mini akkumulátorában ultravékony és rugalmas cellák helyezkednek el, melynek hatására maga az alkatrész is ultravékony és könnyű lesz. Sokak szerint a jövő akkumulátorai akár hajlékony, papírszerű darabok is lehetnek majd.

A cserélendő HTC One mini akkumulátor

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a HTC One mini akkumulátora töltőre való csatlakozás nélkül nagyon rövid ideig vagy egyáltalán nem működik, esetleg az akku 10-30%-nál magasabb töltöttségi szintet nem vesz fel, minden bizonnyal a HTC One mini akkumulátor cseréje szükséges. Rosszabb esetben előfordulhat, hogy a HTC One mini akkumulátora felpúposodik. Ilyen esetekben a telefont lehetőleg azonnal vigyük szervizbe, ugyanis bizonyos esetekben az akku felrobbanhat. Fontos, hogy semmiképpen ne próbáljuk meg otthon kivenni a deformálódott HTC One mini akkumulátort, nehogy az további károkat okozzon a készülék többi alkatrészében.

 A szerelés menete

A HTC One mini akkumulátor cseréje eltér az egyszerűbb szerelhetőségű készülékekéitől. Először is a hangszórórácsot kell eltávolítanunk a telefonról, majd az azon található csavart kell kicsavarnunk. Ezt követően a HTC One mini készülék keretét (házát) kell lepattintanunk, majd az alaplapra csatlakoztatott portokat, csatlakozókat és szalagkábeleket kell lecsatlakoztatnunk. Az HTC One mini akkumulátorához kizárólag az alaplap és a hangszórók eltávolítását követően férünk hozzá. A meghibásodott HTC One mini akkumulátor cseréje szervizünkben megvárható.

Pro tipp

  • Óvakodjunk az alacsony áron kapható, távol-keleti származású HTC One mini akkumulátoroktól.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10