Ascend P7 bekapcsoló gomb szalagkábel csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Egy-egy nagyobb esés következtében könnyedén betörhet az Ascend P7 bekapcsoló gombja. Ha esetleg nem látsz külszíni sérülést, de az mégsem érzékeli a nyomást, és egyáltalán nem reagál rá, az Ascend P7 bekapcsoló gomb szalagkábelének cseréje szükséges.

A cserélendő Ascend P7 bekapcsoló gomb

A bekapcsoló gomb is szalagkábelen csatlakozik az alaplaphoz. Ez a szalagkábel rendkívül sérülékeny alkatrész, amely fokozott veszélynek van kitéve a telefon belsejében. Elég egy kisebb erőhatás, könnyedén elszakadhat, elválhat az alkatrészektől. A probléma egyértelmű oka, ha nem reagál a nyomásra, esetleg erősen kattanó hangot ad ki. Mivel a bekapcsoló gomb egy elhagyhatatlan alkatrésze a készüléknek, így a cseréje mindenképpen ajánlott.

Mivel a készülék oldalán helyezkedik el, közvetlenül az alaplap alatt, ezért a szervizelése hosszú és sok türelmet igénylő feladat, amit otthon elvégezni egyáltalán nem ajánlott.

Az Ascend P7 bekapcsoló gomb csere menete

A készüléket kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután egyenletesen melegítjük addig a hátlapját, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. A készülék bekapcsoló gombja egyben a telefon billentyű zárja is. Ha nem reagál a nyomásra, vagy erősen kattanó hangot ad ki, esetleg betört, az alkatrész cseréje szükséges Vákkumos tapadókorong segítségével megemeljük a hátlapot és az alatta képződő nyílásokba pengetőket ékelünk. Ha sikerrel jártunk, a még kötő ragasztóanyagot további pengetők segítségével el tudjuk távolítani.

Ezután hozzáférünk a belső alkatrészekhez. A legtöbb alkatrészt fedőlapka fed, ezeket egyenként lecsavarozunk és eltávolítunk. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk. majd magát az akkumulátort is kiemeljük. Eltávolítjuk az alaplapon található előlapi kamerát, vibramotort, Jack csatlakozót, és lecsatlakoztatjuk a hozzá kapcsolódó kábeleket is, ezután kiemelhetjük. Ezalatt található a bekapcsoló gomb és annak szalagkábele, amit így már ki tudunk cserélni..

A telefonba egyenként visszaépítjük a kivett alkatrészeket a hátlapra újabb ragasztóanyagot helyezünk, amit felmelegítünk. Erős nyomás alatt tartjuk a készüléket, ha megkötött leteszteljük.

Pro tipp

  • A hőkezelés hatására a hátlap könnyen megtörhet, sérülhet, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele. Szervizünkben tapasztalt kollégák dolgoznak, nekik nem jelent akadályt, de egy kevésbé tapasztalt kéz komolyabb károkat is okozhat.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10