Ascend P7 hátlap csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon hátlapja bizonyos fizikai hatások alkalmával megrepedhet, esetleg eltörhet. Amennyiben az alkatrész sérül, mindenképpen érdemes kicserélnünk, ugyanis egy törött hátlap felsértheti a készülék akkumulátorát, illetve a használó kezét is.   A hátlap cseréje ragasztással együtt kb. 3-4 órát vesz igénybe.

A cserélendő Ascend P7 hátlap

A kívülről letisztult, minimalista design-nal rendelkező készülék egyértelműen az élmezőnyben képzeli el a helyét. Ennek megfelelően, a ma már szinte elvárt, hogy üvegborítású hátlappal érkezett. Az ötlet és elképzelés bevált, hiszen kritikus szemmel mérve is, az Ascend P7 egy igazán impozáns külsőt tudhat magáénak.

Azonban, mint minden üveg hátlap, az esztétikai értéke mellett jócskán akad probléma is vele. Az üveg az egyik legkönnyebben karcolódó anyag, emellé pedig rendkívül törékeny is. Elég, ha abba a zsebedbe csúsztatod, ahol már a kulcsod is helyet kapott, esetleg erősebben teszed le az asztalra, máris meglátszódnak rajta a nyomok. Természetesen esztétikai értékének romlása befolyásolja a telefon anyagi értékét is, így mindenképpen ajánlott annak megőrzése. Egy karc- és ütésálló tok nagyban hozzájárulhat a telefon értékének a megőrzéséhez.

Nem feltétlenül kell megelőznie odaütődésnek, karcolódásnak a hátlap hibáját, a probléma belülről is fakadhat. A hosszú használat után az akkumulátorok elfáradnak, és felpúposodnak. A púposodás természetesen hatással van a hátlapra is, így ebben az esetben mindenképpen meg kell vizsgálnunk ebben az akkumulátor állapotát is.

Az Ascend P7 hátlap csere menete

A szervizelési folyamat legelején kikapcsoljuk a készüléket, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Az asztalra fektetjük kijelzővel lefelé és hőlégfúvó segítségével addig melegítjük ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Ezt a ragasztóanyagot használták fel a biztos és pontos tapadás érdekében, így erősen tart. A hátlap sérülékeny, ha kevés tapasztalattal rendelkezel, otthon semmiképpen sem ajánlott a folyamat elvégzése.

Miután feloldott a ragasztóanyag vákuumos tapadókorongot helyezünk rá, és felfeszítjük. A keletkező nyílásokba pengetőket ékelünk addig, ameddig a hátlap teljesen el nem enged. Miután a hátlap elengedett elválasztjuk a készüléktől. Természetesen az új hátlapot is ragasztóanyaggal látjuk el, így felhelyezése után, szintén hőlégfúvóval melegítjük. Miután feloldott, nyomás alá helyezzük a készüléket addig, ameddig teljesen megköt a ragasztó. Ezután egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket, ha mindent rendben találtunk, visszaszolgáltatjuk a tulajdonosának.

Pro tipp

  • A hátlap törékeny, így az otthoni cseréje semmiképpen sem ajánlott
  • A púposodott hátlap jelentheti az akkumulátor meghibásodását is
  • Szerviznehézségi szint: 4/10