Huawei P8 akkumulátor csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ajánlott a Huawei P8 akkumulátorának cseréje, ha átlagos használat mellett, egy napnál kevesebb ideig bírja ki feltöltés nélkül a készülék. Szervizünkben minőségi alkatrészt építünk a régi meghibásodott helyére!

A cserélendő Huawei P8 akkumulátor

2680 mAh teljesítményű akkumulátor helyezkedik el a Huawei aktuális csúcsmobiljában, a P8-ban. Ahogy a legtöbb készüléktől megszokhattunk, természetesen használattól függően, nagyjából egy napig tart az akkumulátor ereje. Ez természetesen nem feltétlenül elég, de tartósabb akkumulátorokat egyelőre nem tudnak kisajtolni a gyártók, elérhető áron.

Nagyobb probléma, hogy az akkumulátor 1,5-2 éven belül elhasználódik és a korábbi kapacitásának már csak a töredékére lesz képes. A cseréje is ekkor válik indokolttá. Természetesen előfordulhatnak egyéb meghibásodások is, mint a beázás, ejtés következtében az akkumulátor sérülése, amiket szintén a cseréjével tudunk orvosolni.

Az idősödő akkumulátor hajlamos púposodni. Ennek következtében a telefon hátlapját és belső alkatrészeit erős nyomásnak teszi ki, ami komoly károkat okozhat a készüléknek. Jobb esetben a hátlap enged, amit az akkumulátor és hátlap cseréjével javítunk, de rosszabb esetben az alaplap is megtörhet, ami visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet. Ha érezni lehet a hátlap púposodását, mindenképpen ajánlott az akkumulátor cseréje.

A Huawei P8 akkumulátor csere menete

Nem szerelünk bekapcsolt telefont, így az első lépés mindig annak kikapcsolásával kezdődik, majd a SIM-illetve, memória kártya eltávolításával. Az USB C portot körbeölelő csavarokat kicsavarozzuk, majd tapadókorongot helyezve a készülék hátlapjára és előlapjára, felpattintjuk a kijelzőjét a kerettől.

A flexeket lecsatlakoztatjuk az alaplapról, a két tartócsavart, ami az alaplap felső és alsó részén található, kicsavarozzuk, majd kiemeljük a középkeretet, és vele együtt az összes belső alkatrészt. Az akkumulátor elválasztásához a körülötte lévő alkatrészek többségét is el kell távolítani, így annak folyamatát kezdjük meg.

A fülhallgató flexet lecsatlakozzuk, az előlapi kamerát kiemeljük, a vibramotort tartó csavarokat kicsavarozzuk, a szalagkábelét is leválasztjuk, majd eltávolítjuk, magát az alkatrészt is. Az antenna kábelt szintén kihúzzuk, ezután az alaplap szabadon eltávolítható a középkeretről.

Az akkumulátor felett található beszédhangszórót kilazítjuk, majd ha elenged, egy csipesszel eltávolítjuk, így férünk hozzá az akkumulátort rögzítő ragasztócsíkhoz. Ezt erősebb mozdulatokkal kihúzzuk, ha nem enged, felmelegítéssel próbálkozunk. Ezután eltávolítjuk az akkumulátort, a helyére újat illesztünk és egyesével visszaépítjük a készülékbe az eltávolított elemeket. A készüléket leteszteljük, többször feltöltjük és lemerítjük, csak akkor tekintjük befejezettnek a munkát, ha tökéletesen üzemel.

Pro tipp

  • Rengeteg Androidra telepíthető alkalmazás segít abban, hogy növeld az akkumulátor élettartamát. Ebben a cikkben összefoglaltuk a legjobbakat.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10