Huawei P9 akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei P9 akkumulátor cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készülékedet naponta többször, akár három alkalommal is töltőre kell csatlakoztatnod. Szervizünkben terheltségtől függően, gyorsan cseréljük a hibás alkatrészt!

A cserélendő Huawei P9 akkumulátor

A telefonba 3000 mAh teljesítményű akkumulátort ültettek. A telefon csúcskategóriás készüléknek számít, így a beleépített alkatrészek is komoly tudású és nem mellesleg nagy energiaigényű alkatrészek. A 3000 mAh éppen elég arra, hogy átlagos, sőt inkább visszafogott használat mellett egy napig életben tartsa a készüléket, de annál tovább nem.

Nagyjából 1000 feltöltést ígér a gyártó, amit reálisnak mondanánk, ha letelik, az akkumulátor kapacitása rohamosan zuhanni kezd. Ez azt jelenti, hogy minél tovább használod és töltöd fel, annál kevesebb ideig fogja bírni. Abban az esetben érdemes szervizünkbe elhoznod a készüléked, ha az egy fél napot sem bír már ki energiával.

Evidensnek tűnhet, de érdemes megvizsgálnod a készüléked töltőkábelét is. Mivel sűrű használat alatt tartod, az anyaga elfáradhat, ami előbb megpuhul, majd később elszakad, esetleg megtörik. Szervizünkben kiváló minőségű töltőkábelek közül választhatsz, rendkívül jutányos áron.

A Huawei P9 akkumulátor csere menete

Kikapcsoljuk a telefont és eltávolítjuk a SIM-kártyát. A telefon alsó részén az USB C port mellett található két csavart kicsavarozzuk. Tapadókorongot helyezve a készülékre felpattintjuk a kijelzőjét. Érdemes óvatosan bánni vele, ha a képernyő repedt, tovább törhet, és a kicsapódó szilánkok akár a szemedbe is kerülhetnek.

A kijelzőt nem tudjuk teljesen eltávolítani, le kell csatlakoztatnunk az alaplaphoz kapcsolódó szalagkábelét is. Ezután az akkumulátor felett található széles tartópanelt lecsavarozzuk, majd csipesszel kiemeljük. Alatta található az akkumulátor csatlakozója, amit természetesen elválasztunk az alaplapról, innentől áramtalanítva van a készülék.

Az akkumulátor alatt ragasztócsík található, ezt egyenletes, de feszített erővel kell kihúznunk az alkatrész alól. Ha erősen tart, érdemes melegíteni, hogy könnyebben elengedjen. Óvatosan emeljük ki az akkumulátort, figyelve az alatta helyet kapó szalagkábelekre, mivel a kiemelés során könnyen elszakadhatnak. Ha sikerült a folyamat, új akkumulátort helyezünk a készülékbe, természetesen ragasztószalaggal körbevonva, majd visszaépítjük a kiemelt panelt, végül a kijelzőt is a helyére illesztjük.

A folyamat végeztével egy hosszabb teszt alá vonjuk a készüléket, többször feltöltjük, majd lemerítjük, hogy megbizonyosodjunk az új akkumulátor tökéletes működéséről.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek olcsóbbak, de nagy eséllyel rosszabb minőségűek, mint amikhez a szervizünkben jutnál hozzá.
  • Ha intenzív használatnak teszed ki a készüléked érdemes mellé beszerezned egy külső akkumulátort, amivel akár megtriplázhatod az üzemidejét!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10