Huawei P8 bekapcsoló gomb szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha kevésbé érzékel a bekapcsoló gomb, esetleg egyáltalán nem reagál a nyomásra, emellett feltűnő hangot ad ki, elképzelhető, hogy elromlott a P8 bekapcsoló szalagkábele. Leggyakoribb eset, hogy megtörik, illetve elszakad az adott alkatrész. Szervizünkben elvégezzük a cseréjét.

A cserélendő Huawei P8 bekapcsoló gomb szalagkábel

Megfelelő tok használatával elkerülhető, hogy egy-egy eséskor komolyabb kár keletkezzen a készülékedben. Ha nem használsz tokot, az eséskor keletkező energiák a telefonodban fognak összpontosulni, és ennek eredményeképpen szakadhatnak el a szalagkábelei, törhetnek el a belső alkatrészei.

A bekapcsoló gomb egy tipikusan olyan alkatrész, amely jól bírja a gyűrődést, és hosszabb használat során sem törik el, kopik meg. Sőt, még az odaütődéseket is viszonylag jól bírja. A szalagkábeléről ez már nem mondható el, az sajnos nagyon könnyen meghibásodik. A készülék oldalában és alaplapja alatt található, így eltávolításához ki kell bontatnunk azt az alkatrészt is. 

A Huawei P8 bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Mivel szétbontjuk a készüléket, így természetesen előtte kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ha van benne, a memória kártyát is. Ezután kicsavarozzuk az USB csatlakozó nyílása melletti két csavart, és vékony tárggyal, például egy pengetővel felfeszítjük a képernyőjét. A belső alkatrészeket a hátlapra építették, ezért szükséges a képernyő leválasztása.

Ha teljesen elválasztottuk a kerettől a képernyőt, óvatosan lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz kötő szalagkábelét, majd utána tudjuk teljesen elválasztani. Az alaplapot és az arra épített alkatrészeket mind egy-egy védőlapka fedi, amelyeket egyenként le kell csavaroznunk. Ezután van lehetőségünk az alaplapra csatlakozó szalagkábeleket eltávolítani. Majd kiemelni az alaplapot.

A telefon oldalában található bekapcsoló gomb szalagkábelt egy újra cseréljük. Visszahelyezzük az alaplapot, rácsatlakoztatjuk a szalagkábeleket, majd rácsavarozzuk a védőlapkákat. Ezután visszapattintjuk a kijelzőt és leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Ha a készülék kijelzője a gomb nyomására nem villan fel, előfordulhat, hogy annak cseréje szükséges.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10