Huawei P8 csengő modul csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott csengőmodul alig hallhatóan, tompán, esetleg sercegő hangon szólal meg. Nagyobb a baj, ha teljesen néma marad. Szervizünkben kivizsgáljuk a probléma okát és cseréljük a hibás alkatrészt, ha szükséges.

A cserélendő Huawei P8 csengő modul

A csengő hangszórót használja a készülék, ha telefonhívások alkalmával kicsöng a készüléked, de ezt hallod akkor is, ha ébresztést állítasz be, vagy ha különböző multimédia tartalmakat nézel. Meghibásodása viszonylag sokszínű, és több esetben nem igényli a készülék szétszerelését.

Hosszabb használat során a telefon piszkolódhat, és ezek eltömíthetik a kisebb nyílásokat. Ennek köszönhetően a hang tompulhat, de zörejesebb is lehet. Ha leejtetted a készüléket, és nem használtál megfelelő tokot hozzá, könnyen lehet, hogy a csengő modul bánta. Ebben az esetben mindenképpen a cseréjére lesz szükség.

A Huawei P8 csengő modul csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, és eltávolítjuk belőle a SIM- és memória kártyát. A hátlapját nem ragasztották, így viszonylag egyszerűen lepattinthatjuk. Természetesen óvatosan kell eljárni, mert a hátlap könnyen sérül, egy-egy erősebb mozdulat következtében eltörhet, illetve megrepedhet.

 A csengőhangszóró modulja a készülék alján, az akkumulátor alatt található. Minden szervizelési eljárás alkalmával áramtalanítjuk a készüléket, így ebben az esetben is. Eltávolítjuk a felső tartópanelt, majd leválasztjuk az akkumulátor szalagkábelét. Ezután kicsavarozzuk az alsó panel csavarjait, majd kiemeljük a modult.

Miután egy új, tökéletesen működőt helyeztünk a régi csnegő modul helyére, visszaépítjük a készülékbe az eltávolított alkatrészt. Végül leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban minden tökéletesen működik-e.

Pro tipp

  • Mielőtt a legrosszabbra gondolnál, nézd át a készüléked rendszerét, hogy véletlenül nem állítottad-e néma módba.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10