Huawei P8 hátlapi kamera csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei P8 hátlapi kamera problémájának egyértelmű jele, hogyha a készített képeid homályosak, foltokkal borítottak esetleg zajosak. Mivel a probléma sokrétű lehet, így előfordulhat, hogy a javításához nem szükséges az alkatrészt eltávolítanunk. Biztosat csak helyben tudunk mondani, így ajánlott elhozni hozzánk a készüléked!

A cserélendő Huawei P8 hátlapi kamera

Ha számít neked a fotóid minősége, és valóban olyan telefonra vágysz, amellyel pótolhatsz egy középkategóriás DSLR fényképezőgépet, nyugodt szívvel tudjuk a Huawei P8-at ajánlani neked. A hátoldali kamerájára 13 megapixel került, nagy fényérzékelő szenzorral, tökéletes kidolgozással, így ez a készülék valóban jó opció egy kézi kamera helyettesítésére.

Sajnos az idők folyamán a kamerája könnyedén piszkolódhat és koszolódhat, ez pedig minőségbeli romlást eredményezhet. Szerencsére ilyen esetekben nem szükséges kicserélnünk a komplett hátlapi kamerát, elég letakarítanunk. Előfordulhat szoftveres probléma is, ha az alkalmazást elindítva sötét képernyő fogad, szervizünkben ezt is javítjuk.

Ha a minőség romlását megelőzte egy esés, akkor sajnos egyértelmű a probléma, a hátlapi kamera károsodott, valószínűleg olyan szinten,  hogy cserélni kelljen azt. Szervizünkben gyári minőségű alkatrésszel pótoljuk a hibás kamerát.

A Huawei P8 hátlapi kamera csere menete

A hátlapi kamera a telefon hátlapja mögött, az alaplapon helyezkedik el, így a szervizelés során oda kell eljutnunk. Munkafolyamatunk legelső része, a készülék üzemen kívül helyezése. Miután kikapcsolt a telefon, vékony pengetőkkel felpattintjuk a készülék hátlapját. Habár fémből épül fel, vékony kivitele miatt nyomatékosan kell figyelnünk arra, hogy a lepattintás során meg ne sérüljön.

Ha eltávolítottuk a belső alkatrészek következnek. Szerencsére viszonylag közel jutottunk a kamerához, így nem kell teljesen szétszerelnünk a készüléket. A telefon felső részén található, alaplapot védő lapka csavarjait ki kell csavaroznunk, majd az akkumulátor szalagkábelét le kell csatlakoztatnunk. Ezután kivehetjük az alaplapot is, amin a hátlapi kamera is helyet kapott. Miután kicseréltük egy teljesen új, jól működőre összeépítjük a készüléket. A folyamat végén leteszteljük a telefont, hogy meggyőződjünk róla, hogy valóban sikerrel zárult a munkafolyamat.

Pro tipp

  • A hátlapi kamera nem megfelelő működésének oka lehet az előlapi kamera hibája is.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10