Huawei P8 micro usb csatlakozó csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A P8 gyakran használt bemeneti portja az USB csatlakozó. Ha csatlakoztattad a töltőkábelt, a telefon mégsem veszi fel a töltést, vagy csak kisebb mértékben, a P8 USB csatlakozója lehet a problémás alkatrész. Szervizünkben gyorsan és minőségi munkával vállaljuk a cseréjét.

A cserélendő Huawei P8 USB csatlakozó

Mivel az alkarész valóban napi használatban van, így meghibásodása gyakorinak mondható. Hosszabb használat során a csatlakozó beporosodik, ezért kevésbé lesz érzékeny a Micro USB kábel csatlakozására. Szerencsére a megoldásához nem szükséges komolyabb szerviz, egy gyors takarítással pillanatok alatt megoldható a probléma.

Ajánlott megvizsgálnod magát a kábelt, amit használsz, mivel az is könnyen elfáradhat és megtörhet. Ebben az esetben sem szükséges a komolyabb szerviz, nálunk minőségi és megbízató adatkábeleket is be tudsz szerezni.

Ha a kábel sem hibás és nem segített a tisztítása sem, szinte egyértelművé válik, hogy az alkatrész cseréjére lesz szükség. Mivel az alaplapra épített, így azt kell eltávolítanunk, leforrasztanunk róla az USB csatlakozót, és újat illeszteni a helyére.

Az Huawei P8 USB csatlakozó csere mente

A P8 az iPhone-hoz hasonlóan épül fel, így szétszerelése is hasonló sémát követ. Miután kikapcsoltuk, és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát és memória kártyát, kicsavarozzuk a töltő port melletti két csavart. Ezután vékony pengetőkkel felfeszítjük a kijelzőjét, mivel a belső alkatrészeket a hátlapjába építették. Óvatosan kell dolgoznunk, mert a képernyő rendkívül sérülékeny, így a folyamat közben könnyen törhet.

Ha teljesen elvált a kerettől még nem szabad elemelnünk, előtte el kell választani az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelét. Ezután építhető ki belőle teljesen. Az alaplaphoz viszonylag könnyedén eljuthatunk, pár védőlapka fedi, amelyeket csavarok tartanak a helyükön. Amint ezeket eltávolítottuk, és lecsatlakoztattuk az akkumulátor és egyéb szalagkábeleket, kiemelhetjük az alaplapot.

Az alján található USB bemeneti portot mikroszkóp alatt leforrasztjuk. Természetesen egy tökéletesen új, jól működő alkatrészre cseréljük, és visszaforrasztjuk. Nincs más dolgunk, csak az előző folyamatot fordítva megismételve elvégezzük, majd az összeszerelt készüléket leteszteljük. Ha felveszi a töltést, sikerrel jártunk

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy nem az USB csatlakozó, hanem az akkumulátora a hibás alkatrész. Természetesen szervizünkben azt is cseréljük.
  • Szerviznehézségi szint: