Huawei P9 bekapcsoló gomb szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A bekapcsoló gomb érzéketlensége utalhat a bekapcsoló gomb szalagkábel meghibásodására. Még egyértelműbb jel, ha szemmel láthatóan betört, esetleg kattogó hangot ad ki. Minden esetben ajánlott cserélni a bekapcsoló gomb szalagkábelt.

A cserélendő Huawei P9 bekapcsoló gomb szalagkábel

A készüléket az oldali bekapcsoló gombbal tudod elindítani. A billentyűzár feloldásához már a hátlapján található ujjlenyomat érzékelő a jobb választás, de beállíthatod, hogy a bekapcsoló gomb is feloldja a készüléket.

Meghibásodása ritkább esetben köthető magának a fizikai gomboknak a betöréséhez, karcolódásához, jellemzőbb, hogy a vékony szalagkábele szakadt el, amellyel az alaplaphoz csatlakozik.

Meghibásodása komoly problémát jelenthet a telefon mindennapi használata során, így feltétlenül ajánlott a cseréje. Szervizünkben akár egyetlen nap alatt javítani tudjuk a készüléket.

A Huawei P9 bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

A bekapcsoló gomb szalagkábel cseréjekor viszonylag egyszerű dolgunk van, mivel könnyen elérhető az alkatrész. Természetesen sok buktatója van a folyamatnak, így otthon egyáltalán nem ajánlott az elvégzése.

Kikapcsoljuk a készüléket, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, ekkor áll készen a telefon a szervizelésre. Egy tapadókorong segítségével felpattintjuk a kijelzőtől a hátlapot, majd mielőtt elválasztanánk azokat teljesen egymástól, lecsatlakoztatjuk az ujjlenyomat érzékelő szalagkábelt az alaplapról.

Képernyővel az asztalra fordítva a telefont hozzáférhetünk a bekapcsoló gomb szalagkábeléhez, amit egy csipesz segítségével csatlakoztatunk le az alaplapról, majd emelünk ki a készülékből. Az új szalagkábelt a helyére illesztjük, majd összeszereljük. A munkafolyamat végén egy alapos tesztet hajtunk végre.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt, feltűnően olcsó alkatrészek inkább problémát okoznak, mint sem megoldást.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10