Huawei P9 beszédhangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei P9 beszédhangszórójának meghibásodása jelentkezhet abban az esetben, ha hosszú ideje használod a készüléked, nem takarítottad rendszeresen, ezért beporosodott a hangszóró nyílása. Ilyenkor a hangszórót csendesebben, tompábban hallod. Ha leejtetted a készüléked, könnyen lehet, hogy maga az alkatrész tört meg, ilyenkor a cseréje oldja meg a problémát.

A cserélendő Huawei P9 beszédhangszóró

A készüölékben két hangszóró helyezkedik el. Az alsó részén található a csengőhangszóró, amely a multimédia tartalmakat szolgáltatja, a felső részén pedig a beszédhangszóró. Telefonhívásokkor, a beszélgetőpartnered hangját szólaltatja ez az alkatrész, így kiemelten fontos, hogy tökéletes állapotú legyen.

Meghibásodása sokrétű, előfordulhat a fent említett porosodás, odaütődés, de érdemes még szoftveres vagy éppen hálózati hibára is visszavezetni. Ezért mindenképpen ajánlott körültekintően megvizsgálni a problémát és a gyökerénél megoldani azt. Szervizünkbe elhozva a készüléked ezt garantálni tudjuk.

A Huawei P9 beszédhangszóró csere menete

A beszédhangszóró a készülék felső részén, az alaplap alatt helyezkedik el, így cseréjéhez el kell távolítanunk a hátlapot és az alaplapot is. 

Legelső körben kikapcsoljuk és áramtalanítjuk a készüléket. Majd vákuumos tapadókorong segítségével felpattintjuk a hátlapot, és pengetőkkel kipattintjuk a kerettől. Ha teljesen elengedett elválasztjuk az alaplaphoz csatlakozó flexet és elemeljük a készüléktől. Az alaplapról lecsatlakoztatjuk az akkumulátort, kipattintjuk az előlapi kamerát, majd a hátlapi duplakamerát, végül kiemeljük az alaplapot is.

Alatta található a beszédhangszóró, amit eltávolítunk, majd kitisztítjuk a helyét és egy új, tökéletesen működőt illesztünk a helyére. A javítási procedúra vége előtt leteszteljük a készüléked.

Pro tipp

  • Vizsgáld szoftveresen is a készüléked, mielőtt a legrosszabbra gyanakodnál.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10