Huawei P9 csengő modul csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A csengő modul hibájára utal, ha a készüléken megszólaltatott multimédia és csengőhangok tompán, recsegve, vagy egyáltalán nem szólalnak meg. A probléma okozója lehet porosodás, szoftverhiba, és legrosszabb esetben az alkatrész nem megfelelő állapota is. Szervizünkben pontosan megállapítjuk a hibát és megjavítjuk a készüléket.

A cserélendő Huawei P9 csengő modul

A készülékbe két hangszórót ültettek, egy csengő és egy beszédhangszórót. Az előbbi szolgáltatja a hívások beérkezésekor megszólaló csengést, az utóbbi a beszélgetőpartnered hangját szolgáltatja. Ha a készüléked beporosodott, és nagyon ritkán vagy egyáltalán nem takarítottad, könnyen lehet, hogy a felgyülemlő porszemek eltakarják a hangszóró nyílásokat és így tompának hallod az egyébként jól működő csengőhangszórót. Ebben az esetben nem szükséges a cseréje.

Ha a problémát megelőzte egy erősebb odaverődés, például leejtetted magasabbról a telefonodat, a keletkező energiák összpontosulhattak a csengő modulon és megtörhették azt. Ilyenkor a hangszóró recseg, vagy teljesen néma marad, a cseréje szükséges.

A Huawei P9 csengő modul csere menete

Áram alatt sohasem szabad szervizelni semmilyen készüléket, így a Huawei P9-et is kikapcsoljuk, mielőtt elkezdenénk vele foglalkozni. Ezután tapadókorong segítségével felfeszítjük a hátlapját és pengetőkkel lepattintjuk a keretről. A hátlap teljes leválasztása előtt le kell csatlakoztatnunk az ujjlenyomat olvasó szalagkábelét az alaplapról.

A csengő modul a telefon alján található, nem fedi más alkatrész. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, így teljesen áramtalanná téve a készüléket. Ezután kicsavarozzuk a csengő modult tartó csavarokat, és kiemeljük az alkatrészt. Helyére egy újat illesztve összeszereljük a készüléket, majd leteszteljük, hogy minden funkciója tökéletesen működik-e.

Pro tipp

  • Szerviz előtt ellenőrizd a készüléked szoftveres beállítását is.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10