Huawei P9 hátlap csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A törött, domború hátlap komoly problémákat jelenthet, ráadásul esztétikai szempontból sem előnyös. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát és a lehető leggyorsabban cseréljük a Huawei P9 hátlapját.

A cserélendő Huawei P9 hátlap

A kijelző mellett talán a hátlap a legsérülékenyebb része a telefonnak. Mindig érintkezik a külvilággal, a külső behatásoknak leginkább a hátlap van kitéve, így szinte a nap 24 órájában szembe kell néznie a használat során fellépő kihívásokkal.

Ha leejted véletlenül a készüléked, vagy erősebben odaütöd valaminek szinte biztos, hogy a hátlap bánja, eltörhet, megrepedhet, de legjobb esetben is karcolódhat. Egy minőség tokkal ezeket a sérüléseket könnyedén kivédheted.

Természetesen egy törött, vagy éppen púpos hátlap nem csak külső sérelmekre utalhat, érdemes a készülék belső alkatrészeit is megvizsgálni, ugyanis könnyen lehet, hogy azok is sérültek. Ha a telefon hátlapja púposodik, nagy valószínűséggel a Huawei P9 akkumulátor használódott el, amit mindenképpen cserélnünk kell.

A karcos hátlap nagyban csökkenti a készülék anyagi értékét is, így ha gondolsz a jövőre, érdemes majd tökéletes küllemi állapotban értékesíteni azt.

A Huawei P9 hátlap csere menete

A hátlap cseréje viszonylag könnyen és egyszerűen megoldható, mivel a telefon gyártásakor nem használtak ragasztóanyagot, így nem kell hőkezelni azt. Tapadókorong segítségével pattintjuk ki a helyéről, óvatosan, mivel könnyedén törhet. Mielőtt teljesen elemelnénk a készülék többi részétől a hátlapot, le kell csatlakoztatnunk az ujjlenyomat-olvasó szalagkábelét, ami az alaplaphoz csatlakozik.

Fontos kiemelnünk, hogy mivel az alaplap és az ujjlenyomat olvasó szoros kapcsolatban áll, és a hátlappal együtt az ujjlenyomat-olvasót is cserélnünk kell, így nem tudjuk garantálni a szerviz után az ujjlenyomat-olvasó további működését.

Pro tipp

  • A telefon hátlapja könnyedén sérül és karcolódik. Ha otthon, megfelelő szerszámok nélkül dolgozol, könnyen komolyabb meghibásodást okozhatsz a telefonodban.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10