Huawei P9 hátlapi kamera csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei P9 hátlapi duplakamerája remek lehetőséget biztosít neked, hogy jobbnál jobb képeket készíts. Ha az elkészült képeid homályosak, foltosak, az azt jelenti, hogy nem tud fókuszálni a kamera. Ha sötét foltokkal borítottak, vagy porosodott, vagy komolyabban meghibásodott. Szervizünkben kivizsgáljuk, és megoldjuk a problémát.

A cserélendő Huawei P9 hátlapi kamera

A Huawei P9 dupla hátlapi kamerával érkezett. Mind a két kamerája 12 megapixellel rendelkezik, de természetesen van közöttük különbség. Az első kamerát leginkább csak a fény érzékelésére, amíg a másodikat a fókuszálásra és a színek észlelésére használja. Ez egy rendkívül fejlett technológia, amely valóban elhozza a középkategóriás DSLR kamerák szintjét.

A hibás kamerákra jellemző, hogy az elkészült képeid zajosak, sötét foltokkal borítottak, esetleg egyáltalán nem tud fókuszálni, ezáltal homályos lesz. Három lehetőség áll fent ennek orvoslására. A problémás működést okozhatja szoftveres hiba is, amit az újraszoftverezés megold. Ehhez nem kell szerelni a készüléket.

Nem szükséges minden esetben cserélni a kamerát, hosszabb használat során bekoszolódhat annak lencséje, és a rá ragadt porszemek is okozhatják a sötét foltokat. Ezek eltávolíthatóak egy tisztítás folyamatával.

Ha egyik lehetőség sem állt fent, cserélnünk kell az alkatrészt. Szervizünkben gyors és minőségi munkával végezzük majd azt.

Az Huawei P9 hátlapi kamera csere menete

A belső alkatrészekhez a kijelző eltávolításával férhetünk hozzá. Természetesen előtte kikapcsoljuk a telefont és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Két csavar rögzíti a kerethez a kijelzőt, ezek a töltőport mellett vannak, ki kell őket csavaroznunk. Ha ezzel megvagyunk, vákuumos tapadókorongot tapasztunk a telefon kijelzőjére és hátlapjára. Erősebb mozdulattal felfeszítjük a kijelzőt, óvatosan, mivel könnyedén törhet.

A keletkező nyílásba pengetőt ékelve elválasztjuk a kijelzőt, majd felemeljük. Nem szabad hirtelen mozdulatokat végezni, mivel a hátlapra helyezett ujjlenyomat-olvasó szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz.

A hátlapi kamerát egy fedőlapka fedi és tartja a helyén, ez szintén könnyen eltávolítható, csupán pár csavart kell hozzá kicsavarnunk. A szalagkábel lecsatlakoztatása és az alkatrész kipattintása után újat helyezünk a helyére. Visszaépítjük az előzőleg eltávolított alkatrészeket, majd meggyőződünk róla, hogy minden helyesen működik-e.

Pro tipp

  • Ritka eset, de előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodása az előlapi kamera helytelen működőséhez köthető.
  • Internetről rendelt feltűnően olcsó alkatrészekkel érdemesebb óvatosan bánnod, hiszen nem tudhatod, beépítésük nem okoz-e újabb kellemetlenségeket.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10