Huawei P9 Lite (2016) kijelző csere 23.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ahogy a legtöbb okostelefonnál, úgy a Huawei P9 Lite esetében is a kijelző törését leginkább kívülről érkező erős behatás okozhatja. Mivel a készülék használatát egy törött képernyő nagyban nehezíti, így a cseréje mindenképpen indokolt.

A cserélendő Huawei P9 Lite (2016) kijelző

A kínai gyártó Lite jelzésű telefonjai a középkategóriát képviselik. A P9 Lite tudásban és árban is meghaladja elődjét, a P8 Lite-ot, hazánkban 100 000 forint környékén juthatsz hozzá. Az árának megfelelően a technikai paraméterei sem vesznek el a középkategóriát jelentő szürkeségben, így az 5,2 hüvelykes 1080*1920 felbontásra képes kijelző sem, amely rendkívül jó színtartománnyal és belátási szögekkel rendelkezik. Jó hír, hogy a Huawei szoftveresen is elérhetővé tette a kijelző színhőmérsékletének változtatását, akár saját kezűleg találhatod meg a hozzád legjobban passzoló árnyalatot.

Természetesen, ahogy az összes okostelefonnak, úgy a Huawei P9 Lite készüléknek a legsérülékenyebb pontja a kijelzője. Az élesebb tárgyak, a kisebb esések, odaütődések egyaránt veszélyeztetik, ezeket ráadásul szinte lehetetlen elkerülni. Egyetlen megoldás a kijelző épségben tartására egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfólia beszerzése, amely a képernyő helyett fogja fel a karcokat, szenvedi el a töréseket. Ha már megtörtént a baj, és törött a kijelződ, ajánlott a cseréje, hiszen felsértheti az ujjaidat, ami komolyabb problémákhoz is vezethet. Emellett egy esetleges értékesítés során is nagyban csökkenti a telefonod értékét egy karcos kijelző.

A Huawei P9 Lite (2016) kijelző csere menete

Üzemen kívül helyezzük a készüléket, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Mivel a hátlapot nem ragasztották, így nem szükséges hőkezelnünk a levételhez. Ennek ellenére nehézkes folyamat, mivel erősen illesztették a keretre.

Ha sikerült felpattintatunk, lecsavarozzuk az alaplapot fedő plexit, majd lecsatlakoztatjuk az akkumulátort róla. Az előlapi és hátlapi kamerát is kiemeljük, majd ugyanígy a jack csatlakozót és az akkumulátort. A készülék alján található csengő hangszórót és rezgőmotor alkatrészeket is kiemeljük, ezután válik szabaddá a kijelző.

Mivel a kijelző LCD-t és a touch-ot egybeépítették, így meghibásodás esetén mindkettőt cserélnünk kell. Ez azt jelenti, hogyha csak az LCD karcolódott, de a touch jól érzékel, abban az esetben sem tudjuk azt megmenteni.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek olcsóbbak, ugyanakkor megbízhatatlanok. Érdemesebb a biztosra menni, és egy megfelelő minőségű szervizt keresni.
  • Egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfóliával nagyban csökkentheted az esélyét a képernyő esetleges meghibásodásának.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10