Huawei P9 USB csatlakozó szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei P9 usb szalagkábelének meghibásodására utaló jel, ha a csatlakoztatott töltőkábelen keresztül nem veszi fel a kellő mennyiségű energiát a készülék. Ha időközönként tölti csak, elmozdulhatott az alkatrész. Porosodás esetén, egyáltalán nem érintkezik vele.

A cserélendő Huawei P9 USB csatlakozó szalagkábel csere

A készülék alján található töltőcsatlakozón keresztül veszi fel az áramot a telefon, de ezen keresztül tud kapcsolódni a számítógéppel is. Meghibásodása gyakori eset, mivel a használata is gyakori. Tölteni minimum naponta egyszer kell, de az a legminimálisabb kihasználása, ennél a való életben jóval gyakoribb.

Ártalmas lehet számára a porosodás, ami meggátolja a tiszta érintkezést. Beázás során korrodálódhat az alkatrész, a nagyobb ütésekkor pedig megrepedhet, eltörhet.

A Huawei P9 USB csatlakozó szalagkábel csere menete

A SIM-kártyát és annak foglalatát eltávolítjuk, a készülék alján található két csavart kicsavarozzuk. Tapadókorongot tapasztunk a kijelzőre és óvatosan felpattintjuk azt. Teljesen elemelni még nem tudjuk, ki kell csatlakoztatnunk az LCD szalagkábelt az alaplapról.

Ezután a telefon alján található usb szalagkábel cseréjét végezzük el. Kicsavarozzuk a felette található panel három csavarját, kiemeljük, majd a különböző kábeleket szintén lecsatlakoztatjuk, végül kiemeljük az alkatrészt. Óvatosan visszaépítjük a kiszerelt elemeket és visszapattintjuk a kijelzőt.

Pro tipp

  • A porosodást kiszűrheted, ha közvetlenül a nyílásba világítasz bele.
  • Előfordulhat, hogy magával a töltőkábellel van probléma, így szerviz előtt teszteld le a készüléked egy másik kábellel is.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10