G3 bekapcsoló gomb + hangerő flex kábel 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A legtöbb telefonnal ellentétben az LG G3 bekapcsoló- és hangerő gombjai nem a mobil oldalán helyezkednek el, hanem a hátlapján találhatóak, ráadásul ugyanarra a modulra vannak kötve. Meghibásodásuk során ezt a modult kell cserélnünk.

A cserélendő G3 bekapcsoló gomb + hangerő modul

Maga a gombok elhelyezkedése szerintünk inkább megszokás kérdése. Ha pár napig használod a készüléket, könnyedén hozzászokhatsz a hátlapon található gombokhoz. Praktikusság szempontjából vizsgálva, talán az oldali gombokra tennénk a voksunkat, hiszen így akkor is fel tudjuk oldani a billentyűzárat, ha épp a telefon nincs a kezünkben.

Mivel egy modulra vannak csatlakoztatva, annak meghibásodására általában mind a két alkatrész helytelen működése egyszerre utal. Tehát, ha a telefon nem érzékeli a bekapcsoló gomb nyomását, és emellett a hangerejét sem tudod manuálisan irányítani, az LG G3 bekapcsoló gomb + hangerő modul cseréjére lesz szükség.

A G3 bekapcsoló gomb + hangerő modul csere menete

Az LG G3 azon szerencsésen és könnyen szervizelhető telefonok közé tartozik, melyeknek a hátlapját nem ragasztották a gyártás során a kerethez, így eltávolítása egyszerűbb folyamat.

Arccal előre az asztalra helyezzük a készüléke, megkeressük a hátlapi nyílást, és lepattintjuk az említett alkatrészt. Természetesen nem dolgozhatunk óvatlan mozdulatokkal, hiszen nagyobb erő kifejtése során könnyedén törhet az alkatrész. Egy véknyabb eszközzel az akkumulátor alá nyúlunk, felpattintjuk, majd eltávolítjuk a készülékből. Az LG G3-ban számos csavart helyeztek el, amelyek külön-külön tartják helyükön az alkatrészeket.

A bekapcsoló gomb + hangerő modult is csavarok tartanak, amelyektől megszabadulva szabadon kiemelhetjük a hibás alkatrészt. Újat illesztve a helyére, visszaépítjük a készüléket, és alaposan leteszteljük.

Pro tipp