G3 SIM olvasó csere 18.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az LG G3 SIM olvasó cseréjére akkor van szükség, ha a készüléked képtelen a hálózati kapcsolat létrehozására. Mivel ebben az esetben nem tudsz telefonhívásokat fogadni, sem indítani, így cseréje mindenképpen indokolt.

A cserélendő G3 SIM olvasó

Az LG G3 micro SIM kártyát képes olvasni, amit a hátlapját leválasztva lehet belehelyezni. Mivel különösebben nem veszi körül semmilyen nagyobb védelem, így az esetleges meghibásodására fel kell készülni.

A SIM olvasó felel azért, hogy a csatlakoztatott kártyával kapcsolatba lépjen az alaplappal. Ha nem működik, akkor nem tudsz hálózatra kapcsolódni, ezáltal sem telefonálni, sem internetezni nem lesz lehetőséged.

A meghibásodása történhet beázás, porosodás útján, de előfordulhat, hogy külső behatás eredményeképpen az alkatrész elmozdul a helyéről. Forrasztás útján távolítjuk el az alaplapról.

A G3 SIM olvasó csere menete

Az LG G3 hátlapját nem ragasztották, így könnyedén le tudjuk pattintani. A belső alkatrészeket egy magabiztosan rögzített panel fed, ezt le kell csavaroznunk. Miután megszabadítottuk a csavaroktól, leválasztjuk, majd kiemelhetjük az akkumulátort. Ezt minden szervizelési eljárás alatt meg kell tennünk, fontos, hogy a készülék áramtalanítva legyen.

Az akkumulátor eltávolítása után kiemelhetjük az alaplapot is, amin a SIM olvasó helyezkedik el. Mikroszkóp alatt leforrasztjuk, és újat ragasztunk a helyére. Kis pihentetés után visszahelyezzük a készülékbe. A munkafolyamat végén leteszteljük.

Pro tipp

  • Ha új telefont vásárolsz, előfordulhat, hogy a régi SIM-kártyád nem lesz kompatibilis az új készülékkel. Egy Nano SIM adapter segítségével újra működésképessé varázsolhatod a kártyát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10