G4 előlapi kamera csere 18.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor szükséges az LG G4 előlapi kamera csere, ha a készített képek életlenek, rossz minőségűek, és ha az alkatrész újra szoftverezése nem orvosolja a problémát.

A cserélendő LG G4 előlapi kamera

Ha a 8 megapixeles fényképezővel készített képek nem olyan minőségűek, mint amilyet megszokhattál tőle, akkor joggal gyanakodhatsz a kamera meghibásodására. Viszont még mielőtt biztonra vennéd a dolgot, érdemes ellenőrizni néhány apróságot. Legelőször az előlapot kell megvizsgálnod a kamera körül, hátha csupán szennyeződés miatt készülnek homályos képek. Ilyen esetben egy alapos tisztítás megoldást nyújthat. Ha valamilyen sérülés miatt betört az előlap, viszont a kamera nem sérült meg, akkor a kijelző keret cserét kell elvégezni, ha azonban a képrögzítő is megsérült, akkor elkerülhetetlen az alkatrész cseréje. Egy-egy kisebb sérülés (ami közvetlenül még nincs kihatással a front kamerára), később okozhatja a hibát, hiszen az apró repedéseken keresztül bejuthat a nedvesség a készülék belsejébe, ami végzetes zárlatot okozhat az alkatrészekben.  

LG G4 előlapi kamera cseréjének folyamata

Első lépésként lepattintjuk a hátlapot és kivesszük az akkumulátort, majd lecsavarozzuk a középkeretet a kijelzőről. Ezt követően lecsatlakoztatjuk a fényképező szalagkábelét az alaplapról, majd óvatosan kiemeljük a sérült alkatrészt a helyéről. Végezetül behelyezzük az új selfie kamerát, majd visszacsavarozzuk a középkeretet, és visszatesszük az akkumulátort és a hátlapot. Ez a folyamat kb. 30 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • Az előlapi kamera meghibásodása sok esetben szoftveres problémát sejtet, ilyen esetekben nem szükséges az alkatrész cseréje
  • Szerviznehézségi szint: 6/10