G4 hátlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készüléked rosszabb minőségű képeket készít, mint amit megszokhattál, érdemes újraszoftverezni vagy tisztítani azt. Ha sem a szoftverezés sem a tisztítás nem segít, javasolt az LG G4 hátlapi kamera csere.

A cserélendő LG G4 hátlapi kamera

Az LG G4 egy 16 megapixeles nagy látószögű, lézeres autofókusszal ellátott hátlapi kamerával rendelkezik. Bizonyára Te is megtapasztalhattad már, hogy milyen minőségű képeket készít a telefonod, így ha ezektől eltérő képek készülnek általa, akkor valószínű, hogy probléma merült fel az alkatrész működésében. Érdemes több oldalról megközelíteni a dolgot: előfordulhat, hogy a hátlapi kamera lencse szennyeződött vagy karcolódott, emiatt életlenek lehetnek a képek, ilyenkor a kamera lencse tisztítása vagy cseréje megoldhatja a problémát. Javasoljuk, hogy ellenőrizd az előlapi kamera működését is, hiszen előfordulhat, hogy a front kamera nem megfelelő működése okozza a hátlapi kamera hibáját. Ezeken kívül a szokásos sérülések miatt is meghibásodhat, például, ha a készülék leejtéséből adódóan megsérül a kamera vagy a szalagkábele.

Sok helyen „gyári” alkatrészként árulnak olyan termékeket, amik csupán gyári minőségű utángyártott alkatrészek. Érdemes tehát óvatosan kezelni a kétes eredetű árukat.

LG G4 hátlapi kamera csere folyamata

Legelőször lepattintjuk a hátlapot, majd kivesszük az akkumulátort. Ezt követően lecsavarozzuk a belső keretet, majd az alaplap kiszerelését végezzük el. Ehhez a rácsatlakoztatott szalagkábeleket leválasztjuk róla, majd kiemeljük. Így hozzáférünk a meghibásodott alkatrészhez, mely helyét felváltja az új, gyári LG G4 hátlapi kamera, ami után összeszereljük a telefont. A teljes szervizelés kb. 30-40 percet vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha a hátlapi kamera homályos képeket készít, érdemes legelőször a hátlapon lévő kamera lencse tisztaságát és sérülésmentességét ellenőrizni.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10