Nexus 4 fülhallgató szalagkábel csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Nexus 4 fülhallgató szalagkábelének meghibásodására egyértelmű jelek utalnak. Ha a készülékhez csatlakoztatott fülhallgatón megszólaló multimédia tartalmak torzult hangon, esetleg recsegve szólalnak meg, ennek az alkatrésznek a meghibásodására kell gondolnod. A hiba jele lehet az is, ha csatlakozás után sem ismeri fel a fülhallgatót, és továbbra is a csengőhangszóró szólaltatja meg a tartalmakat.

A cserélendő Nexus 4 fülhallgató szalagkábel

Ideális választás lehet számodra a Nexus 4, ha olyan telefonra vágysz, amely jól kezeli a multimédia tartalmakat. A készülék hiányossága egyedül az FM rádió, ami talán annyira már senkinek sem hiányozhat.

A készüléken tárolt zenei fájlokat pofás beépített lejátszóval lehet vezényelni, lejátszási listákat hozhatsz létre, és hangszínszabályzóval változtathatod a zene hangzását. Ritka eset, amikor maga a jack csatlakozó hibásodik meg, sokkal gyakoribb, amikor annak szalagkábele szakad el. Ilyenkor a csatlakoztatott fülhallgató mozgatásakor recsegve szól, sőt előfordulhat, hogy egyáltalán nem érzékeli a kiegészítőt.

Javasoljuk, ilyesfajta meghibásodás esetén próbálj meg egy másik fülhallgatót is rácsatlakoztatni, ha azzal is mutatja a hibajeleket, egyértelműen ennek az alkatrésznek a cseréje szükséges.

A Nexus 4 fülhallgató szalagkábel csere menete

A telefont kikapcsolt állapotában szemben az asztallal lefektetjük. A SIM kártya eltávolítása után pengetők segítségével felfeszítjük a hátlapját. Ez komoly odafigyelést igénylő munkafolyamat, mivel a készülék hátlapja könnyen sérülhet.

Két csavar felelős az akkumulátor magabiztos tartásáért, ezeket kicsavarozva tudjuk majd kiemelni. A fülhallgató szalagkábel a telefon alján helyezkedik el, így az alsó részét kell kibontanunk a készüléknek. Az alkatrész felett található a csengőhangszóró, amelyet újabb csavar tart. Miután ezt kiemeltük szabaddá válik az antenna aljzat, ami a jack szalagkábelt takarja. Értelemszerűen ezt is eltávolítjuk és kicseréljük a hibás alkatrészt egy újra.

A telefon újjáépítését követően szoftveresen is megvizsgáljuk, majd ha mindent rendben találtunk, befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp