Nexus 4 hátlap csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az LG Nexus 4 hátlapja - a többi okostelefonhoz hasonlóan - érzékeny a mindennapi felhasználás (leejtés, ütődés, karcolódás) következtében keletkező sérülésekre. A hátlapot nem csupán esztétikai okokból szokás cserélni, gyakran előfordul, hogy a hátlap sérülése kezünk épségét veszélyezteti.

A cserélendő Nexus 4 hátlap

A gyönyörűen csillogó Crystal Reflection üveg hátlap valóban egyedi és elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Ilyen jellegű kivitelezést első ízben egyébként az iPhone 4 modellnél láthattunk, azóta viszont már több okostelefon megalkotása során is az üveglapok mellett döntöttek a gyártók.

Azzal valószínűleg senkinek nem mondunk újat, hogy leejtés során az okostelefon hátlapja könnyen megrepedhet vagy eltörhet. Az azonban már érdekesebb információ lehet, hogy a Nexus 4 hátlap esetében akár a hőmérséklet-változás is okozhatja az alkatrész repedését. Persze, ez nem lenne nagy probléma, ha csupán szélsőséges körülmények között következne be a hiba, de nem erről van szó. Sokan fordulnak hozzánk azzal a problémával, hogy a téli hidegben kézbe vették az eszközt és ennek hatására repedt meg a Nexus 4 hátlapja.

A javítás menete

Első lépésként a készülék SIM kártyafoglalatát kell kivennünk a házból, majd a telefon alsó részén elhelyezkedő biztonsági csavarokat kell kicsavaroznunk. Ezt követően egy speciális műanyag eszközzel óvatosan eltávolítjuk a törött LG Nexus 4 hátlapját és felhelyezzük az új alkatrészt.

Előfordult már, hogy ügyfeleink megpróbálták otthon maguk elvégezni az LG Nexus 4 hátlap cserét, azonban szerviz tapasztalat híján felsértettek egyéb fontos alkatrészeket, aminek következtében további javításokat kellett elvégeznünk a készüléken. Ezért nem javasoljuk senkinek, hogy az okostelefon javításokat otthon, különböző online felületeken megtalálható szerviz videók alapján próbálják elvégezni.

Ráadásul azok az alkatrészek, melyeket bárki beszerezhet különböző külföldi, ellenőrizhetetlen beszállítóktól, általában olcsó hamisítványok, melyek sokszor már a felszerelés következtében megrepednek.

Pro tippek

  • Az LG Nexus 4 hátlap törése leejtés és ütődés mellett kisebb hőmérséklet-változások következtében is bekövetkezhet
  • Bármilyen egyszerűnek tűnik is a Nexus 4 hátlap csere, nem javasoljuk az otthoni javítást, ráadásul az ellenőrizetlen forrásokból származó alkatrészek sokkal hamarabb elrepedhetnek, mint a gyári alkatrészek.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10