Nexus 4 NFC antenna csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Kevésbé ismert, de annál fontosabb alkatrésze a készüléknek az NFC antenna. Meghibásodására abból lehet következtetni, hogyha a telefon lassan, vagy egyáltalán nem csatlakozik fel az internet hálózatra, illetve egyéb, NFC antennával rendelkező készülékkel sem tudod párosítani.

A cserélendő Nexus 4 NFC antenna

Az LG gyártotta Androidot futtató referencia készülék méltán nagy népszerűségnek örvend. A Google stratégiája abban rejlik, hogy minőségi, komoly készülékeket szolgáltat meglepően korrekt áron. Ennek az irányelvnek köszönhetően szerelték fel a Nexus 4-et extra funkciókkal, mint az NFC antenna.

Ezzel az alkatrésszel csatlakozik villámgyorsan a telefon Wi-Fi hálózatokhoz, a későbbiekben pedig, akár majd fizethetsz is vele. A fentiekből következik, ha a Nexus 4 lassan, vagy egyáltalán nem csatlakozik Wi-Fi hálózatokra, pedig más eszközökkel könnyedén sikerül, akkor az NFC antenna cseréjére kell számítanod.

A Nexus 4 NFC antenna csere menete

Szervizelés szempontjából szerencsésnek számít a Nexus 4 NFC antenna csere, mivel nem kell hozzá szétbontani a teljes készüléket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kellő szaktudás nélkül is bátran neki lehet állni az otthoni cserére, mivel a hátlapja leválasztása kifinomult mozdulatokat igényel.

A készüléket kikapcsoljuk, majd arccal előre az asztalra helyezzük. A hátlapjára ragasztva található az NFC antenna, így elég azt eltávolítanunk. Vékony tárgyakat, például pengetőket ékelünk a Nexus hátlapja és többi alkatrésze közé. Ezekkel óvatosan felfeszítjük, majd a ragasztóanyagot elválasztjuk róla. Ahogy fent említettük, időt és komoly precizitást igénylő munkafolyamatról van szó.

Mivel a gyári hátlapba alapból beépítették az NFC antennát, így annak cserjéét kell végrehajtanunk. Az alkatrész helyére illesztése után leteszteljük a készüléket. Amennyiben mindent rendben találunk, befejezettnek tekintjük a szervizelést. 

Pro tipp

  • A Wi-Fi kapcsolat elérésével adódik problémád, nem feltétlenül a telefon NFC antenna meghibásodására kell gondolnod, előfordulhat, hogy annak Wi-Fi moduljával van a probléma.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10