Nexus 5 bekapcsoló gomb csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az LG Nexus 5 bekapcsoló gomb vagy annak megfelelő működéséért felelős alaplapi mikro csatlakozó meghibásodása során azt tapasztalhatod, hogy a készüléked folyamatosan újraindul, kikapcsol vagy nem reagál a képernyőzár feloldására. A javítás egy órán belül elvégezhető, így szervizünkben megvárható.

A cserélendő Nexus 5 bekapcsoló gomb

Szinte biztos lehetsz abban, hogy a készüléked bekapcsoló gombja vagy a hozzá tartozó, alaplapra forrasztott mikro csatlakozó hibásodott meg, amennyiben a telefon folyamatosan újraindul, kikapcsol, illetve nem reagál sem a bekapcsoló gomb nyomására, sem pedig a képernyőzár feloldására.

Szerencsésebb esetben egy Android rendszerfrissítés vagy egy Gyári visszaállítás megoldhatja a problémát, sok esetben ugyanis a probléma szoftveres eredetű. Bizonyos esetekben azonban sajnos ennyi nem elég és hardveres úton kell megjavítani a hibásan működő készüléket. Ilyenkor általában a fentiekben említett mikrokapcsolót cseréljük.

A Nexus 5 bekapcsoló gomb csere menete

Először a Nexus 5 hátlapot kell leválasztanunk a készülékről, ezt követően csavarozhatjuk ki a belső alkatrészek védelmét szolgáló keret alsó és felső részét. Így kivehetővé válik a Nexus 5 akkumulátora, melynek kipattintását követően óvatosan kiszerelhetjük az összes olyan alkatrészt, mely megakadályozza, hogy a készülék felső részén elhelyezkedő alaplapot szerelhessük.

Attól függően, hogy maga a bekapcsoló gomb vagy a hozzá tartozó alaplapi mikro csatlakozó meghibásodása okozza a problémát, megállapítjuk, hogy a gomb cseréjére vagy az alaplapi csatlakozó javítására lesz szükség. Ezután elvégezzük a javítást, majd a készülék összeszerelését követően leteszteljük az eszközt, megbizonyosodva arról, hogy egy újfent tökéletesen működő készüléket adunk ügyfelünk kezébe.

Pro tipp

  • Bár a weben számos tippet adnak a probléma javítására, nem érdemes otthon feszegetni a bekapcsoló gombot, illetve hűtőbe rakni a készüléket (igen, már ilyenről is olvastunk ...)
  • Szerviznehézségi szint: 8/10