Nexus 5 kamera lencse csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Nexus 5 kamera lencséjének cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készüléket egy nagyobb erőhatás érte, aminek következtében a kamera lencséje megrepedt, horzsolódott, esetleg eltört. Ilyenkor a készült képek homályosak, zajosak, életlenek.

A cserélendő Nexus 5 kamera lencse

Ebben az évben az LG gyártotta a Google telefonjait és a specifikációit tekintve igyekeztek egy minél nagyobb tudású, felsőkategóriás csúcsmobilt a piacra dobni. A hátoldali kamerája ennek megfelelően 8 megapixelt kapott, amellyel 3264*2448-as képarányú fotókat és 1920*1080 /azaz FULL HD/ minőségű videókat készíthetünk. Ennek ellenére nem érezni a kamera teljesítményén a készülék felsőkategóriás mivoltját, mi leginkább egy erős közepesnek tudnánk besorolni.

A kamera lencséje nem domborodik ki erősen a készülékből, de a külső tényezőkkel szemben sajnos így sincs védve tökéletesen. Egy-egy élesebb tárgy könnyedén felkarcolhatja, nagyobb odaütődés pedig betörheti, aminek következtében maga a kamera is használhatatlanná válik.

A Nexus 5 kamera lencse csere menete

A Nexus 5 kamera lencse cseréje szerencsére nem igényel sok időt és megfelelő tapasztalattal az eltávolítása is biztonságos. Mivel nem ragasztották a hátlapját, így kikapcsolás után rögtön le tudjuk azt pattintani a keretről, ezzel férünk hozzá a belső alkatrészekhez.

Az alaplap felett található a kamera és annak lencséje is egy panelen, amit ki kell csavaroznunk. Ha megszabadítottuk a készüléket a csavaroktól, szabadon kiemelhetjük a hibás alkatrészt, ezután újra cseréljük, visszaépítjük a telefont és leteszteljük.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek ugyan olcsóbbak, de sok esetben a minőségük rovására történik ez. Ajánlott hivatalos szervizben végeztetni a kamera lencse cseréjét.
  • Egy megfelelő minőségű tokkal könnyen megvédheted a készüléked a nagyobb esésektől is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10