Nexus 5 kijelző keret csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék kijelzője az egyik legsérülékenyebb alkatrésze, így általában az törik meg, illetve horzsolódik. De komolyabb esések következtében előfordulhat, hogy a kijelző keret hibásodik meg, ami még nagyobb gondokkal járhat, így a cseréje mindenképpen indokolt.

A cserélendő Nexus 5 kijelző keret

Az LG által gyártott Google Nexus 5 majdhogynem 5 hüvelykes kijelzővel érkezett (egészen pontosan: 4,95 inch), de a készülék kialakításának és a kávák viszonylagos vékonyságának köszönhetően, magának a telefonnak a mérete nem növekedett meg, így még nem éri el a gyakran kényelmet phablet méretet.

Felbontása FULL HD azaz 1080*1920, betekintési szögei rendben vannak, a színei kissé halványak, de a fényerejével nincs probléma. Biztonságáról a Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik, ami valamelyes védelmet nyújt, de nem túl erőset. Ha erősebben, illetve rossz helyen ér földet a készülék könnyen megtörhet a kijelzője és annak kerete is. Mivel használhatatlanná válik a készülék, mindenképpen indokolt a cseréje.

A Nexus 5 kijelző keret csere

A Nexus 5 kijelző keret cseréjéhez szét kell szerelnünk az egész telefont, így a munkafolyamat viszonylag több figyelmet és óvatosságot követel. Miután kikapcsoltuk a készüléket, lepattintjuk a hátlapját, majd az alaplapot tartó fedőpanelt lecsavarozzuk, és kiemeljük. Ezután az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk, így áramtalanítjuk a készüléket.

Az akkumulátorból kiemeljük a különböző alkatrészeket (mint a kamera, vagy szalagkábelek), majd eltávolítjuk azt. Ezután kipattintjuk a vibramotort, dock csatlakozót, jack aljzatot és hangszórót, majd a fő szalagkábelt is eltávolítjuk. Miután teljesen lecsupaszítottuk a készüléket elvégezhetjük a kijelző keretének cseréjét. Amint újraépítettük a telefont, leteszteljük.

Pro tipp

  • Használj minőségi tokot a telefonod védelméért, hogy elkerüld a későbbi szervizelési eljárások díjait.
  • Mivel bonyolult, komoly tapasztalatot igénylő munkafolyamatról van szó, így az otthoni csere egyáltalán nem ajánlott.
  • Használj kijelzővédő üvegfóliát, hogy megóvd a kijelződet a nagyobb karcolódásoktól, törésektől is!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10