Nexus 5 NFC antenna csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Nexus 5 NFC antenna cseréjére akkor van szükség, ha a készülékedet megpróbálod pároztatni egy arra alkalmas – szintén NFC antennával rendelkező – eszközzel, és a kapcsolódás nem valósul meg. Az NFC meghibásodására utalhat az is, ha Wi-Fi kapcsolatot sem sikerült létrehozni.

A cserélendő Nexus 5 NFC antenna

Az NFC antenna egy apró méretű eszköz, amely kevésbé ismert alkatrész, mégis sok lehetőséget rejt magában. Rövid hatótávolságú kommunikációs lehetőséget biztosít két eszköz között, rendkívül gyors csatlakozással. Magának az adatátvitelnek nem biztosít nagy gyorsaságot, ezért leginkább akkor nyújt segítséget, amikor a telefon a WI-Fi-re kapcsolódik.

A meghibásodását is ezekben a helyzetekben lehet leginkább tapasztalni. Azaz, ha a készülékek párosítása során probléma adódik, esetleg a Wi-Fi kapcsolat sem működik, ennek az alkatrésznek a meghibásodására kell gyanakodnod.

A Nexus 5 NFC antenna csere menete

A kikapcsolt készülékből kivesszük a SIM kártyát, és annak foglalatát. Majd pengetők segítségével felfeszítjük a telefon hátlapját. maga a munkafolyamat viszonylag rövidebb ideig tart, mivel a telefon hátlapjába építették az NFC antennát. A gyári hátlapokba alapból beleépítették ezt az alkatrészt, így annak cseréjére lesz szükség.

Miután a telefont újra felépítettük, tesztnek vetjük alá. Ha mindent rendben találtunk a működésével kapcsolatban, befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp