Nexus 5 antenna csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Nexus 5 antenna akkor érdemes cserélni, ha a készülék nem csatlakozik Wi-Fi-re és Bluetooth kapcsolatot sem sikerül vele létrehozni. Ha ezek a problémák előfordulnak, érdemes előtte megvizsgálni a routert, hogy az tökéletesen működik-e. Amennyiben igen, és a készülék más internetes hálózatra sem kapcsolódik fel, egyértelművé válik a hibás alkatrész.

A cserélendő Nexus 5 antenna

A Nexus széria az Andriod referencia készüléke, ami annyit jelent, hogy erre a platformra jelennek meg leghamarabb az újabb androidos rendszerek. A Nexus 5-öt az LG gyártotta, célkitűzésük az volt, hogy minőségi, komoly telefont készítsenek, de baráti áron. A nemzetközi és hazai visszhangot is figyelembe véve, sikerült nekik.

A telefonban található antenna alapvető alkatrésznek számít, aminek meghibásodása következtében megszűnik az internetelérés lehetősége. Mivel ez a telefon legfőbb funkciója, így hiányát hamar és erősen érezni fogod, ezért cseréje mihamarabb indokolt.

Ha sokadik próbálkozásra sem csatlakozik fel a készülék a hálózathoz, pedig az rendben működik és más eszközzel könnyedén elérhető, akkor a Nexus 5 antennának a cseréje szükséges.

A Nexus 5 antenna csere menete

A Wi-Fi modul a készülék alaplapján helyezkedik el, így ahhoz kell hozzáférnünk. Első körben kikapcsoljuk a készüléket, majd kivesszük belőle a SIM kártyát, és annak tartóját. Ezután vékony lapka segítségével /például pengetőkkel/ felfeszegetjük a hátlapot, majd ha a ragasztóanyagot sikerült feloldani, eltávolíthatóvá válik.

A Nexus belső alkatrészei magabiztosan tartanak, a telefont belülről is a minőség jellemzi. Az akkumulátor csatlakozóját elválasztjuk az alaplaptól, majd eltávolítjuk a készülékből. Ezután viszonylag egyszerűen hozzáférünk az alaplaphoz, amit pár csatlakozótól megszabadítva emelhetünk ki.

Az alaplapon található a antenna, aminek a cseréjéhez magabiztos kezekre és komoly szaktudásra van szükség. Ha a mikroszkóp alatti munkafolyamatot elvégeztük újraépítjük a készüléket. Ezzel a szerviznek még nincs vége, a legutolsó lépés a Nexus 5 széleskörű tesztelése, ami alatt meggyőződünk arról, hogy minden megfelelően működik.

Pro tipp