Nexus 5X kijelző csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Hosszabb használat során elkerülhetetlenné válik a hajszálvékony karcolódások és horzsolódások megjelenése a telefon kijelzőjén. Ha leejtetted, és nagyobb törés keletkezett rajta, domborulata pedig komoly problémákat is rejthet. Szervizünkben kivizsgáljuk és javítjuk!

A cserélendő Nexus 5X kijelző

A Nexus 5X méretesebb 5,2 hüvelykes képernyővel érkezett, amely 1080*1920 felbontásra képes, ráadásul nem AMOLED, hanem IPS kijelzőt kapott. A kettő között a különbség, hogy az utóbbi enyhén világosabb, a betekintési szögei jóval nagyobbak, a tükröződése pedig elhanyagolható.

Ahogy fent említettük a kijelzőre nehezedő különböző külső hatások rendkívül nagy nyomással terhelik nap mint nap az alkatrészt. Hosszabb használat során tehát elkerülhetetlen a kopása, karcolódása. Kivédeni nem, de felfogni fel tudod őket egy karc- és törésálló kijelzővédő üvegfóliával, amely a kijelződ helyett szenvedi el a sérüléseket.

A Nexus 5X kijelző csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd pengetőkkel felfeszítjük a hátlapját. Az LG nem ragasztotta, így könnyebb a dolgunk, de vigyáznunk kell, a nagyobb erőhatások eltörhetik a hátlapot. Miután leemeltük, kicsavarozzuk az alaplapot és többi belső hardvert rögzítő tartópanelt és attól is megszabadítjuk a készüléket.

Az akkumulátor szalagkábelét lekötjük, kiemeljük a hátlapi kamerát, majd az akkumulátort is, végül az alaplapot. Ezután fordítunk egyet a készüléken, felmelegítjük az előlapot, amelyet pengetőkkel leválasztunk.

Ezután lehetőségünk van egy teljesen új, tökéletesen működő kijelzőt helyezni rá. Meg kell jegyeznünk, hogy minden esetben egyszerre kell cserélnünk az LCD-t és a touch-ot is. Miután újjal vérteztük fel a készüléket, összeépítjük az eredeti állapotába, majd alaposan leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk arról, sikeresen zárult-e a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Győződj meg az üzletről, ahol a készülékedet szervizelteted, hiszen sok helyen használnak rossz minőségű alkatrészeket a szerviz során
  • Szerviznehézségi szint: 6/10