Bevizsgálási díj 5.000,- Ft Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...

 

Mikor ingyenes a bevizsgálás?

  • Alapjában véve ingyenes, ha az ügyfél elfogadja az árajánlatunkat és kéri a javítás elvégzését. Ebben az esetben nem kérünk bevizsgálási díjat.

 

Mikor kell bevizsgálási díjat fizetni?

  • A készülék javítását a kiajánlott áron nem kéri az ügyfél
  • A készülék nem javítható
  • A készülék javítható lenne, de anyagilag nem éri meg a szervizelése. Gazdasági totálkár.

 

Miért kell kifizetni a bevizsgálás díját, ha a készülék javításával kapcsolatban nem történt előrelépés?

Ennek megértésére részletesen leírjuk a bevizsgálás munkafolyamatát. Vegyünk példának egy olyan esetet, amikor egy beázott készülék érkezik szervizünkbe.

  • A beázott készülékből minden perifériát, és magát az alaplapot is ki kell szerelnünk (kb. 30-40 perc) első körben.
  • Az alaplapot egy ultrahangos mosóba helyezzük, eltávolítva róla a védő shieldeket, hogy az oxidációs hibákat, illetve esetleges zárlatokat megszüntessük. (kb. 30 perc)
  • Szerviztechnikus kollégáink az alaplap ultrahangos tisztítása után, az esetlegesen leeső alkatrészeket mikroszkóp alatt visszaforrasztják az alaplapra. (kb. 15 perc)
  • Ezt követően egyenként leteszteljük a különböző perifériákat, a hibásakat cseréljük is (kb. 15 perc)
  • Következő lépés a teszt, amely során végigellenőrzünk minden perifériát, hogy megfelelően és stabilan működik-e minden. Legfőképp a töltés és áramfelvétel tesztelése hosszadalmasabb (kb. 5-6 óra)
  • Ezek után vesszük fel ügyfelünkkel a kapcsolatot, és teszünk ajánlatot a javítására. Ha összeadjuk az időket, akkor könnyen látható, hogy akár 6-7 óra is eltelik, mire eljutunk a végleges árajánlatig. Ennek a bevizsgálásnak a költsége lenne csak 60-70 ezer Ft, és könnyen előfordulhat, hogy nem kérik már a javítást ilyen összegért, vagy épp azt kell közölnünk sajnos, hogy nem javítható. Mire a nem javítható állapotig eljutunk, már rengeteg munkaórát beleölünk egy készülékbe, hisz akkor viszik jó hírünket, ha sikerül a javítás. Ezért is érdekünkben áll minden tőlünk telhetőt megtenni.

Amint látható, esetenként akár több órás munkafolyamat is lehet a bevizsgálás. Kollégáink munkadíja és a rezsiköltségünk sokszorosa az általunk elkért díjnak. Megértjük, hogy a több tízezer forintos összeget nem szeretné kifizetni ügyfelünk, ezért állapodtunk meg egy megfizethetőbb összegben.

A bevizsgálás díja függ a beérkezett készüléktől is. Telefonokra kevesebb összegbe kerül, mivel azok szétszerelése és a hiba feltárása rövidebb időbe telik, mint egy Tablet, vagy egy laptop, asztali gép esetében.