Galaxy A3 (2017) beszéd hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Alig hallod hívások során a beszélgetőpartnered? Valószínűleg a készüléked beszéd hangszórójának cseréje szükséges. Szervizünkben elvégezzük a meghibásodott alkatrész cseréjét.

A cseréledő Galaxy A3 (2017) beszéd hangszóró

A készülékben két hangszóró is található, alul a csengőhangszóró, ami a multimédia hangokat szólaltatja meg, és felül a beszéd hangszóró, ami a hívások során lép működésbe és biztosítja a beszélgetőpartnered hangját. Meghibásodására abban az esetben gyanakodj, ha hívásokkor recsegve, tompán, vagy egyáltalán nem hallod a vonal másik végén lévő felet.

Ilyenkor hangosítsd ki a készüléked, és próbálj ismét hívást indítani. Ha tisztán hallható, akkor azonosítottad a problémát, A beszéd hangszórót nem minden esetben szükséges cserélni. Ha régóta használod a készüléked, és többnyire zsebben tartod, az apróbb porszemek bekerülve, lerakódtak a membránon, amitől tompul és csökken a hangerő. Ezeket a legtöbb szervizben nem szűrik ki, így érdemes megbízható, nagy tapasztalattal rendelkező szervizt választanod a készüléked javítására.

A Galaxy A3 (2017) beszéd hangszóró csere menete

 A készüléket kikapcsoljuk, majd melegítőpadra helyezzük. Ennek segítségével egyenletesen a megfelelő hőmérsékletre tudjuk hevíteni a készüléket. Ennek hatására a ragasztóanyag megolvad, a hátlap elválik, így törés mentesen leválasztható. Nehéz feladat, gyakorlatot igényel.

A készülék középkeretét ki kell csavarozni, ezután a fentiekhez hasonló módon a kijelzőt is leválaszthatjuk. Természetesen a munkafolyamat során az akkumulátor csatlakozóját leválasztjuk, hogy elkerüljük a készülék kisülését. A beszéd hangszórót kipattintjuk, és újjal vértezzük fel a készüléket. A szerelést teszttel zárjuk.

Pro tipp

  • A készülékhez kapott fülhallgató anyaga a használat során elfárad, legvégül pedig elszakad. Üzleteinkben eredeti gyári Samsung fülhallgatóval tudod pótolni a régit.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10