Galaxy A3 (2015) akkumulátor csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A3 akkumulátor cserére akkor van szükség, ha a töltőről való lecsatlakoztatás után folyamatosan kikapcsol vagy újraindul a készülék vagy max. 10-30%-os töltöttségi szintig lehet feltölteni.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 akkumulátor

A Samsung Galaxy A3 egy 2300 mAh-s akkumulátorral rendelkezik (2016-os modell), mely normál használat esetén kb. 1,5 napig biztosítja a készülék energiaellátását. Ha azt tapasztalod, hogy a megszokottnál sokkal rövidebb idő alatt merül le a telefonod, vagy esetleg már csak a hálózatra vagy USB kábellel a számítógépre csatlakoztatva működik, töltés után pedig a készülék kikapcsol vagy újraindul, esetleg 10-30%-os töltöttségi szintre lehet maximálisan feltölteni, akkor valószínűsíthető, hogy tönkrement a Samsung Galaxy A3 akkumulátora.

Mivel a Galaxy A3 akkumulátora az elődökkel ellentétben már beépített, így a cseréhez nem elegendő „lepattintani a hátlapot, kikapni a rossz akkut és betenni az újat”. A fém középkeret alatt helyezkedik el az akku, ezért javasoljuk, hogy csak szakszervizben végeztesd el a cserét.

Sok helyen árulnak „gyári” akkumulátort, de ezek többsége csupán gyári minőségű után gyártott alkatrész, amit érdemes óvatosan kezelni. A nálunk szervizelt készülékekbe csak a Samsung által gyártott akkumulátorokat szereljük be!

Samsung Galaxy A3 akkumulátor csere menete

A Samsung Galaxy A3 akkumulátor cseréhez legelőször el kell távolítani a fém középkerettel egybeépített hátlapot, mely alatt az akkumulátor és az alaplap is helyet kapott. Egy vékony, műanyag eszköz segítségével óvatosan leválasztjuk az akkumulátort a helyéről. A Samsung által gyártott (!), hibátlan akkumulátor beszerelése és csatlakoztatása után következhet a hátlap ragasztása, melynek száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Sokan árulnak „gyári” akkumulátort, de ezek többsége csupán gyári minőségű, nem a Samsung által gyártott alkatrész.
  • Ne használj olyan akkumulátort, melynek beszerzési helye ismeretlen számodra. Egy felpúposodott vagy felrobbant akkumulátor ugyanis nagyobb mértékű kárt okozhat a készülékben, mint amennyit spórolhatsz rajta.
  • A telefonod üzemidejét javíthatod, ha beszerzel egy külső akkumulátort hozzá.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10