Galaxy A3 (2015) beszéd hangszóró csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A3 beszéd hangszóró csere akkor indokolt, ha telefonáláskor nem hallod a vonal másik végén beszélő felet, viszont kihangosítva a készülék alsó hangszóróján keresztül megfelelően hallod Őt.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 beszéd hangszóró

A Galaxy A3 beszéd hangszórója azért felelős, hogy telefonbeszélgetésekkor a vonal másik végén lévő felet megfelelően halljuk, így ha ez az alkatrész meghibásodik, akkor kevésbé vagy egyáltalán nem halljuk beszélgető társunkat. Ha nem hallasz semmit telefonálás közben, akkor érdemes letesztelni a beszéd hangszórót úgy, hogy telefonbeszélgetés során a telefont kihangosítod. Ekkor, ha az alsó hangszórón keresztül megfelelő a hangminőség, akkor valószínű, hogy meghibásodott a beszéd hangszóró.

Általában akkor hibásodik meg a beszéd hangszóró, ha a készüléket extrém sérülés érte vagy beázott. Ilyen esetekben a Samsung Galaxy A3 beszéd hangszóró csere fogja megoldani a problémát.

Samsung Galaxy A3 beszéd hangszóró csere menete

A Galaxy A3 beszéd hangszóró cseréhez ki kell szerelni a készülék alaplapját is, ezért a művelet magasabb szintű szervizelési tapasztalatot igényel. Javasoljuk, hogy csak szakszervizben végeztesd el a beszéd hangszóró cserét.

A folyamat első lépéseként el kell távolítani a hátlapot, melyet a gyári ragasztás miatt egy hőfúvó pisztoly segítségével felmelegítünk. A ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengetővel óvatosan leválasztjuk a fém középkerettel egybeépített hátlapot. Így már megfelelően hozzáférünk az alaplaphoz, melyet eltávolítunk, miután az összes szalagkábelt lecsatlakoztattunk róla. Elértük a meghibásodott alkatrészt, amit kiszerelünk és helyére illesztjük az új, gyári Samsung Galaxy A3 beszéd hangszórót. Elérkezett a végső fázis, a készülék összeszerelése. A ragasztó száradási ideje miatt a szervizelés kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Érdemes ellenőrizni a hangerő beállításokat, illetve azt, hogy a hangszóró tiszta-e.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10