Galaxy A3 csengő hangszóró csere 17.990,- Ft

Ha a Galaxy A3 hangszóró nem képes megszólaltatni a hangokat, esetleg a megszokottnál rosszabb minőségben hallhatóak a hanganyagok, akkor indokolt a Samsung Galaxy A3 csengő hangszóró csere.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 csengő hangszóró

A készülék alján elhelyezkedő csengő hangszóró által hallhatjuk az értesítő hangjelzéseket, illetve ezen keresztül tudja megszólaltatni a készülék a különböző audio fájlokat is. Ha a csengő hangszóró hanganyagok lejátszása során nem ad ki semmilyen hangot, akkor legelőször érdemes ellenőrizni, hogy megfelelő-e a hangerő szintje és nincs-e a készülék néma üzemmódban.

Remekül le lehet tesztelni, hogy valóban meghibásodott-e a csengő hangszóró, ha a készülékre fülhallgatót csatlakoztatunk. Ha ezen keresztül halljuk a különböző hanganyagokat, fülhallgató nélkül viszont a telefon nem szólaltatja meg ezeket, akkor joggal gyanakodhatunk az alkatrész meghibásodására. Ilyen esetben forduljunk szakszervizhez, hiszen a problémát a Samsung Galaxy A3 csengő hangszóró csere oldhatja meg.

Akkor hibásodik meg általában a csengő hangszóró, ha a telefon extrém módon sérül (pl.: nagy magasságból leesik), esetleg nedvesség éri a hangszóró modult, ami zárlatot okoz az alkatrészben.

Samsung Galaxy A3 csengő hangszóró csere menete

Legelső lépésként a készülék hátlapját kell leválasztanunk, mely a fém középkerettel van egybeépítve. Ennek belső oldalán kapott helyet a hangszóró modul. A meghibásodott csengő hangszóró kiszerelése után az új, gyári Samsung Galaxy A3 csengő hangszóró beszerelése következik, majd a készülék összeszerelése. A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelés kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha a Galaxy A3 hangjelzései vagy a médiafájlok hanganyagai nem hallhatóak a hangszórón keresztül, akkor legelőször ellenőrizzük, hogy a készülék nincs e néma üzemmódban és megfelelő e a hangerő szintje.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10