Galaxy A3 (2015) fülhallgató jack csatlakozó csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A3 fülhallgató jack csatlakozó csere akkor indokolt, ha a készülékre csatlakoztatott fülhallgatón nem hallható az elindított hanganyag. Oka lehet: szennyeződés vagy ázás okozta érintkezési hiba.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 fülhallgató jack csatlakozó

Mivel a fülhallgató jack csatlakozó egy nyitott aljzat, ezért könnyedén belekerülhetnek különböző szennyeződések, pl. zsebszöszök. Ezek feltapadhatnak a csatlakozó oldalfalára, ezáltal meggátolják a megfelelő érintkezést az érzékelők és a fülhallgató között, így nem képes lejátszani a készülék az audio fájlok hanganyagait. A fülhallgató jack csatlakozó alapos tisztítása megoldást jelenthet a problémára.

Hasonló a helyzet abban az esetben is, amikor nedvesség éri a fülhallgató csatlakozót. Ilyenkor a nedvesség hatására oxidációs folyamat megy végbe az aljzat felületén, ami szintén meggátolja a megfelelő kapcsolat létrejöttét. Ilyen esetekben az ultrahangos tisztítást javasoljuk!

Ritkán, de előfordul, hogy a fülhallgató jack csatlakozó szalagkábele sérül, ehhez általában nagyon extrém mechanikai sérülés szükséges. Mivel a fülhallgató jack csatlakozó egy egységet alkot az USB csatlakozóval és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintő gombok érzékelőivel, ezért ezeket az alkatrészeket csak egyben lehet cserélni.

Samsung Galaxy A3 fülhallgató jack csatlakozó csere menete

A fülhallgató jack csatlakozó cseréhez legelőször a hátlapot és a hozzá ragasztással rögzített fém középkeretet kell eltávolítanunk. Egy hőfúvó pisztollyal felmelegítjük a hátlapot, majd ezután tapadókoronggal és vékony műanyag szerszámmal óvatosan leválasztjuk. Így már kényelmesen hozzáférünk az alaplaphoz, amit szintén ki kell szerelni a cél érdekében.

Mivel egy egységet alkot a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintő gombok érzékelőivel, ezért a kijelzőt is le kell választani, hogy az érzékelőket el lehessen távolítani. Ezt követően a fülhallgató jack csatlakozó, az USB csatlakozó és az érintő gombok érzékelőiből álló egységet kiszereljük, majd átveszi helyét az új, gyári alkatrész. Ezután összeszereljük a készüléket és visszaragasztjuk a kijelzőt és a hátlapot, melyek száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 3-4 óra.

Pro tipp:

  • Ha a fülhallgatón keresztül nem hallhatóak a médiafájlok hanganyagai, akkor legelőször győződj meg arról, hogy megfelelő e a hangerő szintje
  • Érdemes ellenőrizni, hogy szennyeződés mentes-e az aljzat
  • Szerviznehézségi szint: 7/10