Galaxy A3 (2015) kijelző csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A kijelző sérülése több típusú lehet: kisebb sérülés esetén a védőüveg sérül, rosszabb esetben viszont az érintőlap és az LCD is. Mindkét esetben a Samsung Galaxy A3 kijelző csere javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 kijelző

A Samsung Galaxy A3 kijelzője egy 720x1280-as felbontású Super Amoled kijelző, melyet üvegborítás véd a karcolódástól és az ütődésektől.

Extrém mechanikai hatások esetén (pl. nagyobb magasságból leesik a telefon) legelőször általában az üvegborítás sérül (bereped, pókhálós lesz), ami egészségügyi sérüléseket okozhat a kezünkön a kiálló üvegszilánkok miatt. Ha akkora ütés vagy nyomás éri a kijelzőt, hogy az üvegborítás sem képes megóvni, akkor gyakran az érintőlap és az LCD is sérül. Ha meghibásodik az érintőlap, akkor a készülék nem érzékeli az érintést, tehát használhatatlan lesz a telefon, ha viszont az LCD (is) megsérül, akkor az összefolyt kristályok miatt nem lehet leolvasni a kijelzőn lévő tartalmat, tehát ebben az esetben is használhatatlanná válik a készülék. Sajnos mivel csak egyben lehet cserélni a teljes kijelzőt (védőüveg+ érintőlap+ LCD), ezért a fentiek közül bármelyik is valósult meg, a Samsung Galaxy A3 kijelző csere fogja orvosolni a problémát.

Fontos megemlíteni, hogy sok helyen „gyári” kijelzőként árulják azon alkatrészeket is, melyek csupán gyári minőségű utángyártott kijelzők. Mi csak és kizárólag a Samsung által gyártott alkatrészeket áruljuk, és ezeket szereljük be a készülékekbe, mely alól a kijelző sem kivétel!

Samsung Galaxy A3 kijelző csere menete

A Samsung Galaxy A3 kijelző csere az alkatrész felmelegítésével veszi kezdetét, hiszen ragasztással van a kijelző kerethez rögzítve. Ezt követően a széleinél óvatosan alányúlunk, majd körbe leválasztjuk a keretről, ezután pedig lecsatlakoztatjuk a szalagkábelét az alaplapról. Végezetül az új, gyári Samsung Galaxy A3 kijelző szalagkábelét csatlakoztatjuk, majd új ragasztással rögzítjük a kijelző kerethez. A ragasztó száradása miatt a teljes szervizelés kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Különböző védőfóliák megóvják a kijelzőt a sérülésektől.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10