Galaxy A3 (2015) közelségérzékelő csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonáláskor a készüléket a füledhez tartva nem sötétül el automatikusan a kijelző, akkor valószínű, hogy meghibásodott a közelségérzékelő. Ilyenkor javasoljuk a Galaxy A3 közelségérzékelő cserét.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 közelségérzékelő

A közelségérzékelő hasznos funkciója, hogy telefonáláskor érzékeli fülünk közelségét, ezáltal automatikusan kikapcsolja a Galaxy A3 kijelzőjét az akkumulátor kímélése céljából, fülünktől elvéve pedig visszakapcsolja a kijelzőt. Ezen kívül bizonyos applikációk által az is megvalósítható, hogy ha zsebre vagy táskába tesszük a készüléket, vagy akár kijelzővel az asztal felé fordítjuk, akkor is kikapcsolja a kijelzőt, így a fizikai gombokat (home gomb, bekapcsoló gomb) is kímélhetjük.

A Galaxy A3 közelségérzékelő, más néven proximity szenzor akkor hibásodik meg általában, ha a telefon felső része vagy a teteje extrém nagy ütésnek van kitéve, vagy beszivárog a víz a készülék belsejébe, ami zárlatot okoz az érzékelőben.

Ha tehát telefonáláskor nem sötétül el a készülék kijelzője, amikor a füledhez emeled, akkor valószínű, hogy ki kell cserélni a Samsung Galaxy A3 közelségérzékelőt.

Samsung Galaxy A3 közelségérzékelő csere menete

A szervizelés első lépése a Galaxy A3 hátlap leválasztása, melyet ragasztással erősítettek a fém középkerethez. Ezt követően férünk hozzá az alaplaphoz és az akkumulátorhoz.

A közelségérzékelő az alaplap alatt, a beszéd hangszóró jobb oldalán kapott helyet, így ki kell szerelnünk az alaplapot is. A szalagkábelek lecsatlakoztatása és néhány csavar kiszerelése után kiemelhetjük az alaplapot, így könnyedén tudjuk cserélni a közelségérzékelőhöz. Enyhe felmelegítés után óvatosan eltávolítható a meghibásodott alkatrészt, majd beszereljük az új, gyári Samsung Galaxy A3 közelségérzékelőt. Végül összeszereljük és összeragasztjuk a telefont. A ragasztó száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Szerviznehézségi szint: 10/10