Galaxy A3 (2015) USB csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha nem reagál a Galaxy A3 a hálózatról való töltésre vagy a számítógéphez csatlakoztatásra, akkor valószínű, hogy meghibásodott az USB csatlakozó. A hibát a Galaxy A3 USB csatlakozó cseréje oldhatja meg.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 USB csatlakozó

A Samsung Galaxy A3 USB csatlakozó legkönnyebben akkor hibásodik meg, ha vízzel érintkezik, hiszen nedvesség hatására a csatlakozó belsejében végbemenő oxidációs folyamatok által nem tud megfelelő kapcsolatot biztosítani, ezáltal nem reagál a hálózati töltőn keresztül való töltésre, és a számítógéphez történő csatlakoztatásra. Ilyen esetben egy ultrahangos tisztítás orvosolhatja a problémát.

Bizonyos esetekben sérülhet az USB csatlakozó szalagkábele is, ami egy egységet alkot a fülhallgató jack csatlakozóval, és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintőgombok érzékelőivel, ezért amennyiben maga a szalagkábel sérül, a modul csak egyben cserélhető.

Samsung Galaxy A3 USB csatlakozó csere menete

Első lépésként a Galaxy A3 hátlapját kell leválasztani, amellyel össze van ragasztva a fém középkeret. Ezt követően a szalagkábelek lecsatlakoztatása után kiszereljük az alaplapot is. Óvatos, precíz mozdulatokkal eltávolítjuk a Galaxy A3 kijelzőjét, hiszen az érintő gombok érzékelői ez alatt helyezkednek el.

Néhány csavar eltávolítása után már kivehetjük magát a modult, melyen a sérült USB csatlakozó, a fülhallgató jack csatlakozó és az érintő gombok érzékelői kaptak helyet. Az új, gyári alkatrész beszerelése után összerakjuk a készüléket, visszaragasztjuk a kijelzőt és a hátlapot. A ragasztó 2-3 óra alatt szárad meg, ezért a teljes szervizelés kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha nedvesség éri az USB csatlakozót, akkor az ultrahangos tisztítást javasoljuk
  • Szerviznehézségi szint: 8/10