Galaxy A5 (2016) előlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 előlapi kamerájának meghibásodására kell gyanakodnod, ha az utóbbi időszakban a kamerával készített képek homályosak, sötét foltokkal borítottak, esetleg teljesen sötétek. Tapasztalt kollégáink hozzáértő kezekkel végzik el az alkatrész cseréjét.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) előlapi kamera

A Galaxy A5 5 megapixeles előlapi kamerája az erős középmezőnybe tartozik. Az alkatrész meghibásodása több okból fakadhat, így a javítására sem lehet egy egyszerű sablont felhúzni. Legszerencsésebb esetben szoftveres beállítás a hiba oka, ami újraszoftverezéssel orvosolható, ilyenkor egyáltalán nem kell szétszedni a készüléket.

Bizalomra ad okot a porosodás lehetősége, ami olyan intenzíven rakódott le a lencsén, hogy befolyásolja a képek minőségét is. Tisztítással és portalanítással a végét vehetjük a problémának. Egy ütődés következtében nem csak a készülék külseje, de a belső része is nagy károkat szenvedhet, így az előlapi kamera is. Ha roncsolódott a kamera, mindenképpen cserélnünk kell.

A Galaxy A5 (2016) előlapi kamera csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk a hátlapját. Mivel erősen ragasztották a peremhez, ezért melegítés alá kell vonni. Ezt végezhetjük hőlégfúvóval, vagy melegítőpaddal, mi az utóbbit szeretjük használni. Egyenletesen melegítjük, várunk, amíg eléri a várt hőmérsékletet, végül pengetőkkel lefeszítjük. A hátlap könnyen törik, érdemes olyanra bízni ezt a munkafolyamatot, aki már több készüléket is szétszerelt, és tapasztalatot gyűjtött.

Miután a hátlapot leválasztottuk, a középkeretet le kell csavaroznunk. Az előlapi kamera az alaplap mögött található, ezért ki kell csavarozni, majd el kell távolítani az alaplapot. A kamerát leválasztjuk róla, majd egy új, tökéletesen működővel építjük a készüléket újjá.

Pro tipp

  • Az üzleteinkben is kapható Shoulderpod kamera állványok méltó társai készülékednek. Használatukkal kiszűrheted a videó remegését.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10