Galaxy A5 (2016) fülhallgató jack csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 jack csatlakozóját cseréljük, ha a készülékhez csatlakoztatott fülhallgató recsegve, tompán, vagy egyáltalán nem szól. Kollégáink rövid időn belül, megbízható munkával cserélik az alkatrészt.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) fülhallgató jack csatlakozó

A jack csatlakozó meghibásodása gyakori a Samsung Galaxy készülékek esetében. Hosszabb használat során a jack csatlakozó koszolódhat. Az apróbb porszemek beférkőznek a nyílásokba, megtelepszenek és ellehetetlenítik a pontos érintkezést. Ez megfigyelhető a dock csatlakozó esetében is.

Ha egyáltalán nem szól a fülhallgató, valószínűleg komolyabb hibásodás áll a háttérben. Ha előtte leejtetted a készüléked, jó eséllyel roncsolódott az alkatrész, ilyenkor a cseréje szükséges. Szervizünkben rövid időn belül, gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régit.

A Galaxy A5 (2016) fülhallgató jack csatlakozó csere menete

Bekapcsolt készüléket nem szervizelünk, ezért a munkafolyamat elején kikapcsoljuk a telefont. A Galaxy A5 jack csatlakozójának cseréjéhez le kell bontanunk a hátlapot, a középkeretet, majd a legtöbb belső perifériát is. Mivel a hátlapot ragasztották az erős tapadás érdekében, így a hátlapot törés nélkül, csak melegítéssel lehet eltávolítani. Melegítőpadra helyezzük a készüléket, majd ha elérte a kellő hőmérsékletet, azaz megolvadt a ragasztóréteg, pengetők segítségével leválasztjuk a keretről. A Samsung hátlapja rendkívül könnyen törik. Kollégáink ismerik a megfelelő eltávolításhoz szükséges mozdulatokat, azonban a tapasztalatlan kezek komoly károkat is okozhatnak a készülékben. Érdemes tehát szakemberre bízni a szerelést.

A hátlap eltávolítása után a középkeret tartócsavarjait távolítjuk el. A készülék alsó részén helyezkedik el a jack csatlakozó, a cseréjéhez ki kell emelnünk az alaplapot. Az alaplapot már csak egy csavar rögzíti. A hibás alkatrész cseréjét követően, a készülék összeépítése sem gyerekjáték. Figyelni kell a különböző alkatrészek elhelyezkedésére, mindent pontosan oda kell visszaépíteni, ahova eredetileg beépítették.

Pro tipp

  • Internetről számos alkatrészt lehet rendelni a készülékhez. Ugyanakkor, ezek forrása ismeretlen, ami következtében a rendelt alkatrész rendszerint silányabb minőségű azoknál, amikkel mi is dolgozunk. 
  • Próbáld ki egy másik fülhallgatóval is a készüléked! Ha azzal működik, csak azt kell cserélned. Üzleteinkben gyári Samsung fülhallgatót vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10