Galaxy A5 (2016) home gomb csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Üzleteinkben elvégezzük a Galaxy A5 Home gomb cseréjét. Ha recseg, kattog, vagy egyáltalán nem érzékel a alkatrész, várunk szervizeinkben!

A cserélendő Galaxy A5 (2016) home gomb

A Galaxy A5 home gombja könnyen sérülő alkatrész, nem csoda, hogy hetente több is érkezik hozzánk cserére. Ellentétben a legtöbb mai okostelefon home gombjával, ez még teljes mértékben fizikai alkatrész, ennek minden előnyével és hátrányával. Előnye, hogy sokkal inkább tapintható, kicsit feloldja a telefon életidegen mivoltát, ha benyomod, azt valóban érezni fogod a kattanással.

A problémáját kiszűrheted, ha erős nyomás hatására nem érzékel, furcsa és szokatlan kattogó hangot hallat, vagy ha egészen egyszerűen beragad. Természetesen előfordulhat az is, hogy a gomb látszatra és érzésre sem ad hibajelet, de egyáltalán nem funkcionál. Gondolj vissza, ha az utóbbi időben párás szobában tartottad a telefonod, esetleg vízbe ejtetted, vagy egy hirtelen erős ütődés érte? Ezek mind okozhatták a Home gomb meghibásodását.

A Galaxy A5 (2016) home gomb csere menete

A Galaxy A5 home gombja viszonylag könnyen elérhető helyen van, ugyanakkor a telefon a kialakításából eredően rendkívül nehezen szerelhető. A Galaxy A5 elő- és hátlapja is ragasztva van, amit hőlégfúvó, vagy melegítőpad segítségével tudunk feloldani. A hő hatására a készülék festékrétege lepereghet, úgyhogy rendkívül óvatosan kell vele járni.

A kevésbé tapasztalt szervizesek sajnos eltörhetik a kijelzőjét a levétel közben, egy gyakorlott kollégánál kiszűrhető, de sajnos így is reális hibafaktor. Először a készülék hátlapját kell eltávolítanunk, az előlappal sajnos nem tudjuk kezdeni. A hátlap mögött feltárul a készülék belseje, a középkeretet tartó csavarokat sokaságát lecsavarozzuk, ezután válik el a kijelző a készülék belső alkatrészeitől. A Home gombot kipattintjuk, a helyére pedig újat illesztünk.

Pro tipp

  • Ha a készüléket egy megbízható tokban tartod, növelheted a túlélési esélyét.
  • Olcsóbban lehet internetről alkatrészt rendelni, ugyanakkor ezek minősége sokkal silányabb annál, mint amit a készülék megérdemel.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10