Galaxy A5 (2016) kijelző csere 44.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A törött, karcos Samsung Galaxy A5 kijelzőjének cseréjét szervizeinkben helyben, rövid időn belül elvégezzük. Ne halogasd a készüléked legfontosabb alkatrészének javíttatását!

A cserélendő Galaxy A5 (2016) kijelző

Ahány felhasználó, annyiféleképpen törik, karcolódik, hibásodik meg egy kijelző. Az okostelefonok legtöbbször sérülő alkatrészéről beszélünk, még a Galaxy A5 akkumulátoroknál is gyakrabban cseréljük annak kijelzőjét. Nem véletlen, hiszen elég egy rossz mozdulat, a készülék máris a földön landol, megreccsenve a kijelzője, ami a későbbiekben akadályozza a használatát, sőt felsérti az ujjaidat is.

Ha nem vagy eléggé elővigyázatos, és nem védted a készüléked egy karc- és ütésálló Galaxy A5 kijelzővédő üvegfóliával, bármikor szembetalálhatod magad a fent említett problémával. Ha már megtörtént a probléma fontos, hogy mindenképpen jól kezeld. Elsőre is elhanyagolhatónak tűnik, ha egy ejtés után egy apró törés jelent meg a kijelző oldalsó peremén, de nem az. Egyrészt nem tudhatod, hogy a belső alkatrészek mennyire sérültek, másrészt ez a repedés a későbbiekben szinte biztosan tovább fog nőni, komoly kockázatot jelentve ezzel a pénztárcádnak is. Ideje időben elkezdeni a helyreállítási folyamatokat, hogy a telefonodat tökéletes épségben tudjuk visszaszolgáltatni.

A Galaxy A5 (2016) kijelző csere menete

A készülék szervizelése elég nehézkes és időigényes. Mivel a kijelzőt és hátlapot is ragasztották a kerethez, ezért azt a ragasztóanyagot meg kell olvasztanunk. Összeszereléskor természetesen újabb ragasztóréteggel látjuk el, ennek 3-4 óra a száradási folyamata. Ha előbb elvinnéd, biztosan szétválna idővel.

A hátoldalától közelítjük meg a készüléket, a hátlapját leválasztva jutunk el a középkerethez, amit számos csavar erősít, ezektől mind meg kell szabadítanunk. Ezután következik a kijelző eltávolítása, melynek során figyelni kell arra, hogy az erősebb mozdulatoktól ne karcolódjanak, sérüljenek a belső alkatrészek. Az új kijelzőt természetesen leteszteljük.

Pro tipp

  • A melegítés hatására érzékenyebbé válik a hátlap, ami tapasztalatlan kezekben könnyen eltörhet, a készüléket borító festékréteg pedig lepereghet. Érdemes profi szervizre bízni ezt a nehéz munkát.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10