Galaxy A5 (2016) közelségérzékelő csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha nem sötétedik el a telefon, amikor a füledhez emeled, a Galaxy A5 közelségérzékelő cseréjére lesz szükség. Szervizünkben lehetőségedben áll elvégeztetni ezt a munkafolyamatot.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) közelségérzékelő


A Galaxy A5 közelségérzékelője az előlapi kamera mellett helyezkedik el. Ez az alkatrész felel azért, hogy telefonhívások során, amikor a füledhez emeled a készüléked, elsötétüljön annak kijelzője. Meghibásodása esetén ez a funkció nem üzemel, így nehézkessé, kényelmetlenné válik a telefonálás.

A közelségérzékelő hibásodására a fent említett esetben gyanakodj. Leggyakrabban ütődések során sérül az alkatrészt, de beázás vagy épp porosodás során is leállhat a működése. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát, utána rövid időn belül orvosoljuk azt.

A Galaxy A5 (2016) közelségérzékelő csere menete


A Galaxy A5 hátlapját felmelegítjük, majd ha megolvadt a ragasztóanyag, eltávolítjuk. Sajnos sok ügyféllel találkoztunk már, akik kevésbé tapasztalt szervizekben végeztették az alkatrész cseréjét, és a hő hatására sérülékenyebbé váló hátlapot a levétel közben eltörték, ilyenkor ezt az alkatrész is ajánlott cserélni, ami súlyos összegekkel dobja meg az árat.

A hátlap után a középkeretet távolítjuk el, ami már nem ragasztott, csupán csavarozott, így eltávolítása is könnyedebb. A közelségérzékelő az előlapi kamera mellett helyezkedik el, a kijelző eltávolítása után szabaddá válik az utunk, és cserélni tudjuk a hibás alkatrészt.

Pro tipp

  • Külső porosodás is befolyásolhatja a közelségérzékelő működését, érdemes megtisztítanod a készüléket, hogy ne találkozz ezzel a problémával.
  • Szoftveres beakadás is előfordulhat, ilyenkor újra kell szoftverezni a telefont.
  • Szerviznehézségi szint: 10/10