Galaxy A5 (2016) micro usb szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Lassan tölt a készüléked? Amint leveszed a töltőről sok százalékot zuhan a töltöttségi szinte? A Galaxy A5 usb csatlakozója hibásodott meg. Szervizünkben rövid időn belül vállaljuk cseréjét.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) micro usb szalagkábel

Habár gyakori probléma a Galaxy A széria esetében a töltőcsatlakozójának meghibásodása, érdemes otthon is megvizsgálnod, mielőtt szervizünkbe hoznád a készüléked. Legelőször a kábelre és adapterre vess egy pillantást, ha van otthon még hasonló csatlakozóval ellátott készüléked, próbáld meg tölteni velük. A töltőkábelben lehet szakadás anélkül, hogy kívülről bármit is észrevennél, ezért érdemes tényleg letesztelned.

Az USB nyílásba világíts be, keress koszolódást, maszatolást. Ha gyakran hordod a zsebedben a készüléket, esélyes lehet, hogy szennyeződött a nyílása. Ha láthatóan koszolódott, nem ajánlatos otthon kitisztítanod, belefújni pedig szigorúan tilos, mivel csak beljebb löknéd a porszemeket. Tisztítás során pedig letörhetnéd a csatlakozókat, onnantól pedig cserére szorulna az alkatrész.

A Galaxy A5 (2016) micro usb szalagkábel csere menete

Ha egyik fent említett problémával sem találkoztál, jó eséllyel valóban a hardver hibásodott meg, ekkor cserélnünk kell. Ehhez szükséges a hátlapot eltávolítani, amit a Samsung nem csavarozott, hanem ragasztott. Ettől sokkal nehézkesebbé válik a szerviz, hiszen melegíteni kell a ragasztóanyagot, aminek hatására eltörhet, sérülhet a hátlap. Tapasztalt szervizekben figyelnek erre, de sok ügyféllel találkoztunk, aki ilyen szempontból már pórul járt.

A középkeret már csavarozott, könnyebb az eltávolítása. Ezután férünk az USB nyílásához, amit csavarozós útján távolítunk el. A készülék összeszerelése után teszt következik, amikor megbizonyosodunk arról, sikerrel zárult-e a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Üzleteinkben eredeti Samsung töltőket és adaptereket találsz.
  • A bevezetőben említett hibajeleket produkálhatja az akkumulátor hibás működése is. Ennek cseréjét szintén elvégezzük.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10